Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

12 milyar dolarlık altın toplayacak

22 Temmuz 2012 Pazar::

Karakaş Atlantis firmasının patronu Kamil Karakaş, bankaların altın günlerine dikkat çekti...

Yazı Boyutu : A A A A

Karakaş, “Bu yıl 5 milyar, gelecek yıl da 7 milyar dolarlık yastıkaltı altın bankalara gidecek” dedi.

Türkiye’nin yüzde 70’ine hitap eden ve 22 ayar altın bilezikte pazarın önemli şirketlerinden olan Karakaş Atlantis’in patronu Kamil Karakaş, Türk halkının altına karşı geçmişten gelen büyük bir ilgisinin olduğunu söyledi. Bu yüzden altının daha çok yastık altında saklandığını hatırlatan Karakaş, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı’nın 120 milyar dolarlık tahmininin doğru olduğunu belirtti.

Kuyumculara uyarı

Ancak son dönemde özellikle bankaların yastıkaltındaki altını çekebilmek için çeşitli adımlar attığına dikkat çeken Karakaş, bankaların yaklaşık 3 aylık bir zamanda 5-6 tonun üstünde altın topladığını vurguladı.Karakaş, “Bunun parasal değeri yaklaşık 300 milyon dolar. Her bankanın en az 10 ton hedefi var. Buna göre bir yılda 5 milyar dolar değerinde altın girer bankalara. Gelecek yıl da bu rakam 7milyar doları bulur” dedi. Bankaların yastık altından çektiği altının yine kredi olarak piyasaya verildiğini aktaran Karakaş, böylece yeni iş sahalarının açıldığını kaydetti.

Karakaş, “Bundan işçiler de nasipleniyor ve yine gidip kuyumcudan altın alıyor. Fazla bağırmalarına aslında gerek yok” yorumunu yaptı.

Borsaya açılıyor

Şirketi hakkında da bilgi veren Karakaş şunları söyledi: “Yıllık 6 ton külçe olarak üretim kapasitemiz bulunuyor. 1200’e yakın kuyumcu esnafına hizmet sağlıyoruz. Ciromuz 2011 yılı itibarıyla 291 milyon lira. Bu yıl 600 milyon lirayı hedefliyoruz.” Şirket, ayrıca 24-25-26 Temmuz arasında 2,5 lira sabit fiyattan talep toplayacak ve yüzde 25’ini halka açacak.

Kayserili altını seviyor

En çok altını Kayserili’nin aldığını ifade eden Kamil Karakaş, “İstanbul’da 3 bin, Kayseri’de 150 kuyumcu var. Ama işlem hacmin de Kayserili kuyumcular daha önde ” dedi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.