Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

Türkiye'den yeni petrol hamlesi

22 Temmuz 2012 Pazar::

KKTC'de 400 milyon dolarlık yatırım projesi hazırlayan Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı ikinci sondaj için kolları sıvadı.

Yazı Boyutu : A A A A

Doğu Akdeniz'de tırmanan gerilim ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin AB Dönem Başkanlığını üstlenmesi bile Türkiye 'nin petrol arama çalışmalarını durduramadı. Vatan'ın haberine göre TPAO, 'Yavru Vatan'daki petrol arama çalışmalarına hız verdi. Adanın doğusunda 'Türkyurdu' kuyusunda sondaj çalışmalarına başlayan milli petrol şirketi, kuzeybatı bölgesindeki Güzelyurt bölgesi için de petrol ruhsatı aldı.

TPAO bölgede geniş sismik çalışmalara başladı. Sismik taramanın ardından sondaj için yer belirlenecek ve hemen ardından sondaj çalışmalarına başlanacak. Yetkililer, "Kıbrıs topraklarında ikinci sondaj için çalışmalara başladık. Böylelikle Kıbrıs'ı tam anlamıyla test ediyoruz" diye konuştu. TPAO, Kıbrıs'ta 400 milyon dolarlık yatırım programını devreye sokarken, çalışmaların adada genişletilmesi bekleniyor.

Kıbrıs karasularında derin deniz aramaları için de ruhsat alan TPAO çalışmalara başlamak için 3 boyutlu arama yapabilen Barbaros Hayrettin gemisinin gelmesini bekliyor. TPAO kendi sismik gemi alımı için çalışmalara başlarken, gemi alınır alınmaz adanın etrafında 3 boyutlu sismik çalışmalara başlanacak.

İsrail savaş uçaklarının KKTC hava sahasını ihlaliyle yükselen gerilim Türkiye'nin petrol arama çalışmalarını şimdilik etkilemedi. Askeri kaynaklar, İsrail- Rum askeri güçlerinin petrol arama faaliyetlerini taciz etmeye kalkması halinde Deniz Kuvvetleri ile Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın gereken cevabı vermeye hazır olduğunu ifade etti. Uzmanlar Türkiye'nin arama yapmak için gereken ruhsatlara sahip olduğunun da altını çizdi. Rumların hak iddia ettiği 12 ruhsat alanı ile Türkiye-KKTC anlaşması ile TPAO'ya verilen bölgelerdeki ruhsatlar, halen doğalgaz rezervine ulaşılan 12. parsel dışında büyük oranda çakışıyor.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.