Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Sosyal çalışmacılar mesai dışı çalışabilecek

22 Temmuz 2012 Pazar::

Danıştay, sosyal çalışmacıların mesai saati dışında iş yapmalarının engellenmesinin hak ve adalet ilkesine uygun olmadığı sonucuna vardı.

Yazı Boyutu : A A A A

Aksaray Devlet Hastanesi'nde sosyal çalışmacı olarak görev yapan Türk Sağlık-Sen Aksaray Şube Başkan Yardımcısı Yılmaz Şahin'in mesai saatleri dışında özel sağlık kurumlarında çalışma istemiyle başlattığı süreç, Danıştay'a kadar geldi.

Danıştay 12. Dairesi'nin kararında, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda da serbest olarak mesleklerini icra edebilecek tabip, diş tabibi, hemşire ve sağlık memurları yanında yükseköğrenim görmüş sosyal çalışmacıların da sağlık hizmetleri sınıfında sağlık personeli olarak sayıldığı kaydedildi.
2386 sayılı Kanun'da sağlık hizmetleri sınıfında yer alan bazı meslek mensuplarının özel kurumlarda veya kendi iş yerlerinde çalışabileceklerinin ifade edildiği, sosyal çalışmacılara bu kanun kapsamında yer verilmediği belirtilen gerekçede, ''Ancak, sağlık hizmetleri sınıfında yer almalarını gerektirecek nitelikte görevler yürüten ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda sağlık hizmetleri sınıfında sayılan sosyal çalışmacıların, bu haktan yararlandırılmamasının hak ve adalet ilkesine uygun olmadığı sonuç ve kanaatine ulaşılmıştır'' denildi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.