Bugün: 18 Nisan 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

SGK kayıtdışılıkla mücadelede kararlı

22 Temmuz 2012 Pazar::

SGK Başkanı Fatih Acar 2012 yılında kayıtdışı ile mücadelede çok önemli çalışmalar gerçekleştireceklerini söyledi. Acar,meslek grupları için ”Meslek Kodları”geliştirilerek kayıtdışılığın önüne geçileceğini vurguladı.

Yazı Boyutu : A A A A

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Fatih Acar, medya mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda, Sosyal Güvenlik Reformu’nun hayata geçirildiği 2008 yılından bu yana meydana gelen değişiklikler ve Kurumun 2012 yılı çalışmalarına ilişkin bilgiler paylaştı.

“Sessiz devrim” olarak nitelediği “Sosyal Güvenlik Reformu” ile yaşanan değişim ve dönüşümü anlatan Acar, 2008 yılında gerçekleştirilen reform sonrasında artık vatandaşların uzun hastane, eczane ve banka kuyruklarının yerine sıra beklemeden hizmetlere eriştiğini söyledi.

Bu süreçte vatandaşın kamu hastanelerine mecburiyetinin ortadan kalktığını, herkesin kamu ve özel tüm hastanelerden faydalanabilme imkanına kavuştuğunu anlatan Acar, tüm vatandaşların SGK kapsamına alındığını hatırlattı.

Kayıt dışı istihdama karşı verdikleri mücadeleyi anlatan Acar, reformun uygulamaya konduğu 2008 yılından 2012 yılı Ocak ayına kadar 1 milyon 142 bin 467 tescilsiz sigortalı, 37 bin 77 tescilsiz emekli ve 79 bin 766 iş yerinin kayıt altına alındığını bildirdi. 100 kişilik ekiple 7/24 hizmet verilen “ALO 170” ihbar hattı sayesinde pek çok sigortasız çalışanın kuruma kaydının yapıldığını söyledi.

Suistimale geçit vermeyeceğiz

Risk odaklı denetim modellemesi yöntemiyle günde 240 adet reçete yazan doktor tespit ettiklerini belirten Fatih Acar, yeni E-Reçete uygulamasıyla doktorun şifresiyle yazdığı dijital reçetenin tüm eczaneler tarafından görülebileceğini, ayrıca avuç içi damar izi kimlik doğrulama sisteminin pilot uygulamasının Konya’da başlatıldığını, 81 ile yaygınlaştırılacağını ifade etti. 50 yıllık bir projeksiyonla hayata geçirilen teknolojik yatırımların sağlık harcamalarındaki suistimalleri önleyeceğini sözlerine ekledi

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.