Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

Euro Bölgesi krizde kritik döneme girdi

19 Temmuz 2012 Perşembe::

Uuslararası Para Fonu'nun (IMF) Euro Bölgesi 4. Madde Değerlendirme Raporu'nda finans piyasalarında gerilimin artması sebebiyle Euro Bölgesi krizinin kritik bir döneme girdiği, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) faiz düşürebileceği ve tahvil alımı yapabileceği belirtildi.

Yazı Boyutu : A A A A

Raporda, Euro Bölgesi'nde daha sıkı bir mali entegrasyonla birlikte ortak bir bankalar birliğinin kurulmasının parasal birliğin devamı açısından gerekli olduğu vurgulandı. Euro Bölgesi krizinde kritik döneme girildiği vurgulanan raporda, "Parasal politikaların talebi karşılamasının gerekliliğinin yanında, uzun vadeli büyümenin sağlanabilmesi için yapısal reformların gerçekleştirilmesi gerekiyor." ifadesi kullanıldı.

Euro Bölgesi ile ilgili olarak, ekonomik büyüme tahminlerine de yer verilen raporda, Euro Bölgesi'nin 2012'de yüzde 0,3 oranında daralacağı, 2013 yılında ise ekonomik daralmanın yüzde 0,7 oranına ulaşacağı belirtildi. Euro Bölgesi'nde krizden yoğun bir biçimde etkilenen ekonomilerde, mali düzenlemelerin ekonomik büyüme üzerindeki olumsuz etkilerine değinilen raporda, Euro Bölgesi'nde işsizlik sorununun ciddiyetini korumaya devam edeceği ifade edildi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.