Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

Kastamonu Entegre ihracat şampiyonu

14 Temmuz 2012 Cumartesi::

Orman ve ağaç ürünleri sektöründe Türkiye’nin en büyük üreticisi Kastamonu Entegre, 2011 yılında da "Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri" ihracat şampiyonu oldu. Kastamonu Entegre, 2011 yılında ihracatını 2010 yılına göre yüzde 41,71 oranında artırıp, 94 milyon 172 bin 986 dolar ihracat miktarına ulaşarak bu başarıyı elde etti.

Yazı Boyutu : A A A A

Türkiye`nin en stratejik nitelikli ürünlerinin ihracatını kayıt altına alan İstanbul İhracatçı Birlikleri, 2011 yılı ihracat şampiyonlarını, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Türkiye İhracatçılar Meclis (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi`nin katılımıyla Cemile Sultan Korusu`nda gerçekleştirilen tören ile ödüllendirdi. Kastamonu Entegre adına ödülü İhracat Müdürü Haluk Baybek, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi’den aldı.



Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan törende yaptığı konuşmada, "Açıklanan ihracat rakamlarındaki başarıdan pay çıkarması gereken biri varsa ihracatçımızdır. 135 milyar dolar ihracatı gerçekleştirirken biz bunu gül bahçesinde yapmadık. Dünya ekonomisinin son yüzyıldaki en büyük küresel krizinin etkileri devam ederken yaptık" dedi. Ekonomi politikasını ihracat odaklı üretim stratejisi üzerine kurduklarını hatırlatan Çağlayan ihracatçılara, "Türkiye`nin ihracatla büyümesini kendimize model edindik. İki yıl öncesine kadar bazı kendini bilmezlerin, bir tek insanın sigortasını ödememiş olanların sırf muhalefet yapma adına `niye ihracat yapıyorsunuz, ihracat yaptığınız için Türkiye`nin ithalatı artıyor` diye suçladığı günü hatırlıyorum. Onlara ekonominin ne olduğunu siz gösterdiniz." şeklinde seslendi.



TİM Başkanı Büyükekşi ise ihracatçı birliklerinin tarım ağırlıklı firmaları bulunduğu bir birlik olduğuna dikkat çekerek, "Tarım da ihracatımıza bu sene daha çok katkı veriyor. İstanbul İhracatçı Birliklerimiz bu yılın ilk yarısında 2,8 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Tarım ve gıda sektörlerinde ihracatçılarımız tüm dünyada önemli başarıların altına imza atmaya devam edecek." dedi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.