Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

Özdemir Redüktör`den yeni tesis

11 Temmuz 2012 Çarşamba::

Özdemir Redüktör, 2 milyon dolar maliyetle kurduğu yeni fabrikası ile üretim alanını 11 bin metrekareye çıkardı.

Yazı Boyutu : A A A A

Redüktör sektörünün güçlü kuruluşlarından Özdemir Redüktör, 2 milyon dolar maliyetle kurduğu yeni fabrikası ile üretim alanını 11 bin metrekareye çıkardı. Türkiye’deki gücünü yurtdışında da hissettirmek isteyen firma, ihraç pazarlarında daha güçlü olmak için Özdemir ailesinin yeni jenarasyonu tarafından yönetilen Örs Makine firması ile dış pazarda da aktif pazarlama çalışmaları yürütüyor.



Özdemir Redüktör İthalat-İhracat Müdürü Muhammed Özdemir, müşterilerine daha iyi hizmet verebilmek amacıyla bu yılın başında Kemalpaşa’da, Ankara asfaltı üzerinde ikinci bir fabrikayı faaliyete geçirdiklerini kaydetti. Yeni tesisin devreye girmesi ile birlikte üretimi talaşlı ve dökümhane olmak üzere iki bölüme ayırdıklarını belirten Özdemir, “Yapılan yatırımlarla imalat sürelerini kısaltıp, talebi daha kısa sürelerde karşılama olanağına kavuştuk. Ayrıca esnek üretim kabiliyetine erişerek, pazara yeni ürünler sunma noktasında imkânlarımızı artırdık. Bu anlayışın son eseri olan F serisi olarak tabir ettiğimiz ürünler, sonsuz vidalı redüktörler olacak. Bu ürünü 2012 yılı sonunda piyasaya süreceğiz” dedi.



Ayrıca A serisi helisel redüktörleri alüminyum enjeksiyon olarak ürettiklerinin altını çizen Özdemir, “Bu serinin büyük gövdesinin de alüminyum olarak üretimini gerçekleştireceğiz. Buna ilave bir kaç yeni ürünümüzün Ar-Ge çalışmalarını bitirdik. Test aşamalarındayız. Önümüzdeki günlerde ürün gruplarımızı artırarak, müşterilerimizin hizmetine sunacağız” şeklinde bilgi verdi.



Tarıma yönelik redüktör üretiliyor



Özdemir, Kemalpaşa’da İzmir-Ankara yolu üzerinde hizmete giren yeni tesisin inşaat maliyetinin 2 milyon dolar, fabrikaya alınan makine yatırımının ise 3 milyon TL tutarında olduğunu aktardı. Yeni tesise tamamen son teknoloji ile çalışan makinelerin alındığını vurgulayan Muhammed Özdemir, “Kemalpaşa’daki mevcut fabrikamızın kapalı alanı 6 bin metrekaredir. Yeni fabrika ile ilave 5 bin metrekare kapalı alana kavuştuk. Yeni fabrikada daha çok seracılıkta, havalandırma sistemleri ve ısıtma kazanlarında kullanılan redüktörler ve bu sistemlerin özel ekipmanlarını üretiyoruz. Özdemir Redüktör, bu ürün gruplarında Türkiye’de sektör lideri. Yeni tesisle birlikte bu alandaki gücümüzü pekiştirmiş olduk” ifadelerini kullandı.



Özdemir Redüktör’ün temelini Hanifi Özdemir’in  30 yıl önce, 70 metrekarelik küçük bir atölyede attığını hatırlatan Muhammet Özdemir, “Sonraki süreçte Selim ve Muammer Özdemir kardeşlerin de görev aldığı firmamız hızlı bir gelişme trendi yakalayarak, bugün 11 bin metrekare kapalı alana ulaşan Türkiye’nin en güçlü redüktör üreticilerinden biri olmayı başardı” diye konuştu.



Özdemir, firmalarının yurtdışı pazarlarda önemli bir ihracat potansiyelini yakaladığını,  Mısır, İran, Suriye, Irak, Yunanistan, Ukrayna, Kanada, Türk cumhuriyetleri ve Arap ülkeleri başta olmak üzere çok sayıda ülkeye şu anda üretimlerinin yüzde 30’unu ihraç ettiğini kaydetti. Ayrıca beş yıl içinde  birçok Avrupa ve Asya ülkesinde  şubeleşerek, şu anda üretimin yüzde 30’unu oluşturan ihracatı yüzde 60 –70 seviyelerine çıkarmayı hedeflediklerini belirten Özdemir, şunları kaydetti:



“Amacımız Türkiye’de ve yurtdışında güçlü bir yere sahip olan Özdemir Redüktör’ü dünya markası haline getirebilmektir. Tarım sektörü açısından bu hedefi şimdiden yakaladığımızı rahatlıkla söyleyebiliriz. Markamız bugünden tarım sektöründe dünyanın önde gelen redüktör markaları ile yarışıyor.  Marka, tesis ve kaliteye yönelik yatırımlarımız iç piyasada olduğu kadar yurtdışında da ürünlerimize olan talebi artırıyor. Avrupa’da Hollanda İspanya ve Yunanistan ihracatımızın artığı ülkeler arasında sayılabilir.  Biz bu yıl çok daha fazla ülkeye ihracat yapmayı hedefliyoruz.”

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.