Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Navigasyonda Kıbrıs krizi, haritayı sildirdi

8 Temmuz 2012 Pazar::

Dünyanın önde gelen otomotiv üreticilerinden biri, araçlardaki navigasyonda Kıbrıs’ı tek parça olarak gösterince kriz çıktı. Harita Genel Komutanlığı bu başvuruyu onaylamadı. Şirket, çareyi Türkiye dışında tüm dünyayı navigasyondan silmekte buldu.


Yazı Boyutu : A A A A

Dünyanın en büyük otomotiv firmalarından biri, araçlarında navigasyon hizmeti vermek için Harita Genel Komutanlığı’na başvurdu. Hürriyet'in haberine göre, komutanlık, navigasyonu inceleyerek, Kıbrıs’ın tek parça olarak gösterildiğini gördü. Bunun üzerine firmaya, “Kıbrıs’ta iki devlet var. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti sınırlarını belirtin” diyerek izin vermedi.



DÜNYAYI SİLDİLER



Türkiye distribütörü de firmaya başvurarak Türkiye için özel bir yazılım istedi. Firma, navigasyon üzerinde bu durumu düzeltmek için çalıştı, ancak Avrupalı yazılım firmasıyla uzun süreli bir anlaşma yapıldığı için bu değişikliği yaptıramadı. Yıllardır Türk müşterilerine navigasyon hizmeti veremeyen firma, çareyi Türkiye haricinde tüm dünyayı navigasyondan silmekte buldu. Bu şekilde başvuruda bulundu ve gereken izni aldı. Firma yetkilileri, “Müşterilerimize bu hizmeti bir şekilde vermeliydik. Çareyi Kıbrıs için dünyayı silmekte bulduk. Kısa süre sonra navigasyon hizmeti vermeye başlayacağız” dedi.



İZİNSİZ KULLANMAK YASAK



Türkiye dışında hazırlanan haritaların, ülke sınırları içinde kullanılabilmesi için mutlaka izin almak gerekiyor. Deniz haritaları için Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın (Seyir Hidrografi ve Oşinografi Dairesi Başkanlığı), diğer haritalar için ise Milli Savunma Bakanlığına bağlı Harita Genel Komutanlığı’nın uygunluk belgesi vermesi gerekiyor. Bir haritayı kullanım bedeli karşılığında satın alan kişi veya kuruluş, bu haritayı kendi özel çalışmaları için kullanırken izin alması gerekmiyor.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.