Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Kamu personelinin çalıştıkları gün sayısı arttırıldı

8 Temmuz 2012 Pazar::

Kamu personelinin çalıştıkları gün sayısı arttırıldı Kamu personelinin çalıştıkları gün sayısı arttırıldı

Yazı Boyutu : A A A A

Kamuda geçici personel çalıştırma sürelerine ilişkin esaslardaki madde, "bir mali yılda 11 ay 28 günü geçmemek üzere" şeklinde değiştirildi.

Kamu kurum ve kuruluşlarında geçici personel çalıştırma sürelerine ilişkin bazı Bakanlar Kurulu kararlarında değişiklik yapılmasına dair Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak, yürürlüğe girdi.

Bakanlar Kurulu kararına göre, "Özelleştirme Uygulamaları Sonucunda İşsiz Kalan ve Bilahare İşsiz Kalacak Olan İşçilerin Diğer Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Geçici Personel Statüsünde İstihdam Edilmelerine İlişkin Esaslar"ın 1. maddesinin 1. fıkrasında, "Kamu Kurum ve Kuruluşlarındaki Geçici Mahiyetteki İşleri Yürütmek Üzere Geçici Personel İstihdamı ve Bu Personele Ödenecek Ücretler Hakkında Karar"ın 1. maddesinin 1. fıkrasında ve "Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı Merkez Teşkilatında Seçimlerle İlgili Hizmetlerin Gördürülmesi Amacıyla Geçici Personel İstihdamı ve Bu Personele Ödenecek Ücretler Hakkında Karar"ın 1. maddesinin 1. fıkrasında yer alan "bir mali yılda 11 ayı geçmemek üzere" ibareleri "bir mali yılda 11 ay 28 günü geçmemek üzere" şeklinde değiştirildi.

Aynı kararla, "Türkiye İstatistik Kurumunda 2012 Yılında Geçici Personel Çalıştırılması ile Kurum Dışından Görevlendirilecek Kamu Personeline İlişkin Usul ve Esasların Belirlenmesi ve Ödenecek Ücretlere Dair Karar"ın 1. maddesinin 1. fıkrasındaki "bir yıldan az süreli olmak üzere" ifadesi de "bir mali yılda 11 ay 28 günü geçmemek üzere" olarak değiştirildi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.