Bugün: 24 Nisan 2024 Çarşamba
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

SGK'dan işverenlere önemli uyarı

6 Temmuz 2012 Cuma::

SGK, 3-4 Temmuz tarihleri arasında işe giriş ve işten ayrılış bildirgelerinin sistem arızası nedeniyle alınamadığını tespit ettiklerini bildirdi.

Yazı Boyutu : A A A A

Kurum, bu tarihlerde işlemini gerçekleştiremeyen işverenlerin mali tatil süresi içinde bildirimlerini yapmaları halinde idari para cezası uygulanmayacağını açıkladı.



SGK Kurumsal ve Sosyal Sigorta Yazılımları Daire Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, 3 Temmuz tarihi saat 18.00 ile 4 Temmuz tarihi saat 17.30 arasında 4/a sigortalıları ile 506 sayılı Kanunun geçici 20’nci maddesine tabi sigortalıların sigortalı işe giriş ve işten ayrılış bildirimlerinin yapıldığı e-sigorta uygulamaları içinde yer alan “Sigortalı İşe Giriş ve İşten Çıkış Bildirgesi” ve “Geçici 20. Madde Sandıklarının İştirakçi Giriş ve Ayrılış Bildirgesi” programlarının hizmet dışı kaldığının tespit edildiği belirtildi.



 Açıklamada, 5604 sayılı Mali Tatil İhdas Edilmesi Hakkında Kanun gereğince Temmuz ayının biri ile 20’sine kadar (20’si dahil) olan sürenin mali tatil sayıldığını anımsatılarak Haziran ayının son gününün tatil olması halinde mali tatilin Temmuz ayının ilk iş gününü takip eden günden başladığı ifade edildi. Son günü mali tatile gelen işler için de tatilin son gününü izleyen tarihten itibaren 7 gün uzamış sayıldığının belirtildiği açıklamada, “3-4 Temmuz 2012 tarihleri arasında işe giriş ve işten ayrılış bildirgelerini sistem arızası nedeniyle veremeyen işverenlerin mali tatil süresi içinde bildirimleri yapmaları halinde idari para cezası uygulanmayacaktır” denildi.
Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.