Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Yaşam
Print Al

Obama 'Züğürt Ağa'yı izleyecek

23 Mayıs 2012 Çarşamba::

Harriet Fulbright College ve Bahçeşehir Üniversitesi tarafından Washington DC’de, ABD’nin başkentinde bir ilk gerçekleştiriliyor.

Yazı Boyutu : A A A A

International Yesilcam Film Festival 27 Mayıs tarihinde Washington DC'nin merkezinde, Goethe Enstitü'de düzenleniyor.

Selvi Boylum Al Yazmalım, Züğürt Ağa ve Ah Güzel İstanbul'un gösterileceği Uluslararası Yeşilçam Film Festivali bölge insanına; kültürümüzü, sıcakkanlılığımızı, sinemamızın endüstriyelleşmeye karşı duruşunu yerinde göstermeyi amaçlıyor.

Vaşington Büyükelçiliğinin sponsorluğunda düzenlenecek, ABD'nin dünyanın her yerinde resmi devlet burslarını adına verdiği Türk kültürü sevdalısı ve festivalin sponsoru Mrs. HarrietFulbright'ın açılış konuşmasını yapacağı, George Washington Üniversitesi'nden, Georgetown Üniversitesi'nden, George Mason Üniversitesi'nden sinema dalında önemli akademisyenlerin katılacağı resepsiyonda da Yeşilçam üzerine uzman Georgetown Üniversitesi'nden Prof.Dr Ercüment Akman'ın anlatımıyla sanatseverler Yeşilçam değerleri hakkında bilgi sahibi olacak.

"FİLMLERİMİZ PAZARLAMA METASI DEĞİL İHRAÇ ÜRÜNÜ OLMALI"
Festivalin sözcüsü Ahmet Fadıl Erarslan festivalle ilgili bazı bilgiler verdi. Erarslan, günümüz filmlerinin festival için gelmesi değil, gişede yer almasının önemli olduğunu söyledi. Erarslan, Uluslararası Film Festivali'ni düzenleyip daha önceden yaptığımız filmlerin kalitesiyle günümüz Türk sinemasına dair bir fikir verebileceğimizi ümit ediyoruz diyerek şunları söyledi:

"Biz de Cohen Biraderlerin çektiği kısa filmdeki gibi bir Türk filminin Texas'ın ortasındaki bir çölde bir çoban tarafından izlenilip, beğenileceğine inanıyoruz"

"TÜRK KÜLTÜRÜNE HAS MİSAFİRPERVERLİĞİ GÖRMELİLER"
Erarslan, Yeşilçam filmlerini ABD'nin başkentinde göstermelerinin nedenini ise şöyle açıkladı:

"Politikacıların kavga gürültüden nefes alıp Türk kültürüne has misafirperverliği, sıcakkanlılığı, dürüstlüğü görüp bundan etkileneceklerini ve politikalarını daha barışçıl bir dünya için harcayacaklarını düşünüyoruz" (Gazeteport)

Kaynak: takvim , Link : #

Anahtar Kelimeler: Züğürt Ağa, Obama.Yeşilçam,

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.