Bugün: 22 Ocak 2025 Çarşamba
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Başarı
Print Al

Yüzde yüz yerli kule vinci ürettiler

2 Nisan 2012 Pazartesi::

Yolları İtalya'da kesişen iki askerlik arkadaşı, Düzce'de Türkiye'nin ilk yerli kule vincinin patentini alarak üretime başladı.

Yazı Boyutu : A A A A

Yolları İtalya'da kesişen iki askerlik arkadaşı, Düzce'de Türkiye'nin ilk yerli kule vincinin patentini alarak üretime geçti. TGM Genel Müdürü Mithat Doğan, Iğdır'da askerliğini tamamladıktan sonra iş bulmak üzere İtalya'ya gittiğini belirterek, 12 yıldır kule vinç fabrikasında "montaj teknisyeni" olarak görev yaptığını söyledi. Türkiye'de kule vinç fabrikası bulunmaması nedeniyle dışarıya yönelindiğini ifade eden Doğan, "Diğer genel müdürümüz Abdurrahman Karademir, Iğdır'da asker arkadaşımdı. Askerden sonra İtalya'da birleşerek işleri büyütme kararı aldık. İtalya'da, 'Beraber neler yapabiliriz?' diye konuşuyorduk. Araştırmalar neticesinde 'Bu işi yapalım dedik' ve fabrikayı Türkiye'ye getirmeye karar verdik" dedi.



Fabrikayı Düzce'de kurarak üretime başladıklarını kaydeden Doğan, "Beraber huduttaydık, yurt dışında da yollarımız çakışınca arkadaşlığımız daha da pekişti. Aynı zamanda Sivaslı olduğu için benim hemşehrim. Bu şekilde Allah bizi buluşturdu. Allah'ın izniyle yolumuz bundan sonra açık" şeklinde konuştu.



"Türkiye'nin ilk yerli kule vincini ürettik"



Türkiye'deki testlerin başarılı geçtiğini vurgulayan Doğan, geliştirdikleri vincin patenti ve projesinin kendilerine ait olduğunu söyledi. "Türkiye'nin ilk yerli kule vincini ürettik" diyen Doğan, "Olmazsa olmazlardan birini başardık. Şu anda üretim tesislerimizi ve 'CE' belgesini de aldık. Vinçlerimiz satışa hazır durumdadır. Türk müteahhitleri ile iş adamlarının artık dışarıya giderek, vinç temin etmelerine gerek yok. Biz Düzce'deyiz. Bizden temin edebilirler" ifadelerini kullandı.



Yerli kule vincinin yüzde 80'inin yerel malzemeden, yüzde 20'sinin ise İtalya'dan temin ettikleri motor parçalarından oluştuğunu kaydeden Doğan, "İstediğimiz motor kalıplarını üretecek bir fabrika Türkiye'de bulunmuyor ama şu anda bize teklifler geldi. Değerlendirmelerimiz neticesinde teklifleri olumlu sonuçlandırdık. İnşallah motor parçalarını istediğimiz kalıpta üreterek modern bir şekilde bize teslim edecekler. Böylelikle vincimiz yaklaşık üç ay sonra A'dan Z'ye Türk malı olarak ortaya çıkacak" diye konuştu.



Vincin en önemli özellikleri arasında "gergisiz olması ve istenilen yüksekliğe çıkabilmesi" olduğunu anlatan Doğan, vincin kurma ve montaj aşamalarının çok kolay olduğunu, görsel açıdan da güzel bir görünüme sahip olduğunu belirtti. Makinenin İtalya Sanayi Bakanlığı'ndan onay aldığına işaret eden Doğan, "Kule vincinin Türkiye'de patentine sahibiz. Küçükten büyüğe kadar 12 model vincimiz bulunmaktadır. Fabrikamızda her kesime hitap edecek vinç üretiyoruz. Talebin yoğun olmasından dolayı yurt genelinde bayiler vererek çalışma alanını genişleteceğiz. Dışarıdan gelen yatırımcılar olarak devlet desteği bekliyoruz. Avrupa'dan buralara kadar geldik. Bizlerin başarılarını gelip yerinde görsünler" dedi.



İlk sipariş Irak'tan



Genel Müdür Abdurrahman Karademir ise kule vincinin sadece nakliye bedelinin 30 bin avro olduğunu belirterek, "Sektöre giden para da yıllık kayıt içi 80 milyon avro gibi bir paradır. Böyle olunca asker arkadaşımla ülkemiz için bir şeyler yapmaya karar verdik. Elimizi taşın altına koyduk ve Düzce'de güzel bir fabrika açtık. Kentsel dönüşüm de başlamış durumda. Artık Türkler'in gidip Avrupa'dan vinç almasına gerek yok. Türkiye'nin artık yerli bir vinci vardır, çok mutluyuz" şeklinde konuştu. Vincin 8 tonluk ağırlığı rahatlıkla kaldırabileceğine dikkati çeken Karademir, kule vincinin bina, köprü, yol ve viyadük yapımlarında kullanılabileceğini bildirdi. Karademir, kule vinçlere talebin yoğun olduğunu ifade ederek, "Yurt dışından ilk siparişimizi Irak'tan aldık. İnşallah en kısa zamanda seri üretime geçeceğiz. Şu anda İtalya'da ekonomik krizin olması nedeniyle oradaki fabrika tam faaliyet gösteremiyor. Bundan sonra oranın taleplerini de biz karşılayacağız" dedi.

Kaynak: Dünya , Link : #

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.