Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Yaşam
Print Al

İşte zam şampiyonu!

2 Nisan 2012 Pazartesi::

İstanbul'da mart ayında fiyatı en fazla artan ürün, gıda harcamaları grubu yaş kuru, sebze ve meyva grubunda yer alan taze fasulye oldu.

Yazı Boyutu : A A A A


İstanbul Ticaret Odası (İTO), mart ayında ve yıllık bazda İstanbul'da perakende fiyatları en fazla artan ve azalan maddeleri, fiyat ve artış oranlarıyla birlikte açıkladı.



Buna göre, Mart ayında geçinme indeksindeki 75 maddenin fiyatında artış görüldü. Gıda harcamaları grubu yaş kuru, sebze ve meyva grubunda yer alan taze fasulye, arz eksikliğine bağlı olarak yüzde 13,09 oran ile fiyatı en fazla artan madde oldu. Fiyatı en fazla artan diğer maddeler ise yüzde 11,48 ile halı, yüzde 8,34 ile mandalina, yüzde 6,73 ile fuel oil oldu.



Yıllık bazda fiyatı en fazla artış gösteren madde yüzde 56,10 oran ile gıda harcamaları yaş kuru sebze ve meyveler grubunda yer alan ve arz eksikliği yaşanan bakla oldu. Bu ürünü aynı grupta yüzde 55,06 ile kıvırcık salata, yüzde 46,14 ile nohut, yüzde 34,94 ile kahvaltılık margarin izledi.



EN FAZLA FİYAT DÜŞÜŞÜ PATLICANDA

Mart ayında indekste 23 maddenin fiyatında azalış görüldü. Gıda harcamaları grubunda yer alan patlıcan arz fazlalığına bağlı olarak yüzde -25,26 oran ile mart ayında fiyatı en fazla azalış gösteren madde oldu. Bunu yine aynı grupta yüzde -20,31 ile kabak, yüzde -15,18 ile pırasa, yüzde -14,84 ile karnabahar takip etti.



Gıda harcamaları grubunda yer alan soğan bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde -36,86 oranla fiyatı en fazla azalış gösteren madde oldu. Fiyatları bir önceki yıla göre azalış gösteren diğer maddeler ise yüzde -24,78 ile balık, yüzde -23,05 ile buzdolabı, yüzde -11,38 ile çamaşır makinesi oldu.


Kaynak: Habertürk , Link : #

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.