Bugün: 24 Nisan 2024 Çarşamba
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Yaşam
Print Al

Eker: Zehirli gıda iddiası iftira

28 Mart 2012 Çarşamba::

Tarım Bakanı Eker, Türkiye'de bazı meyve sebzelerde sınırın üzerinde kimyasal maddeler tespit edildiği iddiasını yanıtladı: Tamamen iftira.

Yazı Boyutu : A A A A


Tarım Bakanı Mehdi Eker, Greenpeace'in Türkiye'de üretilen biber, armut ve üzümde zirai ilaç kalıntısı bulunduğuna yönelik iddialarını değerlendirdi.



Eker, "Bütünüyle gerçek dışı, iftira. İtham ve iddialardan oluşuyor" dedi.



Eker, raporda üzümle ilgili 24 kimyasal maddeden bahsedildiğini, ancak bağcılıkta kullanılabilen toplam kimyasal madde sayısının en fazla 4 olduğunu, bunların hepsinin bile kullanılmadığını vurguladı.



Türkiye ile AB arasında gıda güvenliği ile ilgili ''hızlı alarm sistemi'' bulunduğunu ifade eden Eker, şöyle konuştu:



''Üzümle ilgili bir tek tane bildirim şikayet almış değiliz. Bu tür kuruluşların kusura bakmasınlar, kime, hangi çevrelere, hangi belki uluslararası ticari kuruluşlara bilerek veya bilmeyerek hizmet ettiklerini dikkatinize sunmak istiyorum.



Türkiye geçen sene 2 milyar 400 milyon dolarlık yaş meyve sebze ihracatı yaptı. Avrupa Birliğine, Rusya Federasyonu'na, dünyanın birçok ülkesine bunların hepsiyle ilgili uluslararası standartlara biz uyuyoruz. Uluslararası standartlarda ne varsa gerek yurt içinde tükettiğimiz kendi vatandaşımıza, gerekse uluslararası pazarlara sunduğumuz. Binde bir, onda bir bazen bazı ürünlerle ilgili birer ikişer sorun oluyor, bize bildiriyorlar. Biz zaten yakın takibe alıyoruz, derhal biz izlemeye alıyoruz, onunla ilgili tedbir alıyoruz. Buna hızlı alarm sistemi diyoruz, aramızda bu AB ile var ve bu çalışıyor, işliyor hiç bir sorun almış değiliz. Bize AB'den bu konuda üzümle ilgili bir bildirim almış değiliz. Düpedüz iftira. Yani kullanılabilecek olan kimyasal sayısı 4 iken kalkıp da 24 tane üzümde dediğiniz zaman bunun hiç bir şekilde kabul edilebilir bir tarafı yok. Bu doğru değil.''



Herhangi bir resmi bildirim olduğunda da gerekli tedbiri aldıklarını anlatan Eker, ''Kimsenin Türkiye Cumhuriyeti'nde üretilen çiftçilerinin ürettiği, alın terinin, emeğinin karşılığı olan ürünlerle ilgili bu tip spekülatif haberler yapmak suretiyle, bunları genelleştirmek suretiyle insanları yedikleri, içtikleriyle sorunlu hale getirmeye hakkı yok'' dedi.



Bakan Eker, gıda güvenliği sisteminin şu anda AB standartlarında uygulandığını vurgulayarak, bu sistem de her gün bir kademe daha ileri gittiklerini söyledi.


Kaynak: ntvmsnbc , Link : #

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.