Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Yaşam
Print Al

Kan bağışında iki rekor birden kırıldı

16 Mart 2012 Cuma::

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nde gerçekleştirilen kan bağışı organizasyonunda bir rekor daha kırdı.

Yazı Boyutu : A A A A


Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nde gerçekleştirilen kan bağışı organizasyonunda 705 ünite kan bağışı alarak bir rekora imza atan Türk Kızılayı, aynı gün yurt genelinde 6 bin 150 ünite kan bağışı alarak başka bir rekor daha kırdı.

Türk Kızılayı'ndan yapılan açıklamaya göre, genç nesillerde kan bağışı konusunda farkındalık oluşturmak, düzenli ve gönüllü kan bağışçısı kazanmak için başlatılan ''Hedef 25'' projesi kapsamında, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nde de kan bağışı kampanyası düzenledi.

Türk Kızılayı Batı Karadeniz Bölge Kan Merkezi'nin organize ettiği ve Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer'in destek verdiği kan bağışı kampanyasına Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar ve Genel Sekreter Muzaffer Komit de katıldı. Gün boyunca süren ve üniversitenin tüm fakültelerinden destek alan kampanyada 705 ünite kan toplandı.

Böylece, bir günde tek noktadan 705 ünite kan bağışıyla Zonguldak'taki kampanya, Türk Kızılayı rekorları arasında birinciliği aldı. Önceki rekor ise 631 ünite kanla Mersin'e aitti.

-Geçen yıl hedef aşıldı-

Kampanyada gençlerin yanında olan Türk Kızılayı Genel Başkan Ahmet Lütfi Akar da geçen yıl 1 milyon 200 bin ünite kan hedefinin aşıldığına dikkati çekerek, Türkiye'nin yıllık kan ihtiyacının 1 milyon 800 bin ünite olduğunu ve bu rakama 2013 yılı itibariyle ulaşmayı planladıklarını bildirdi. Akar, şunları kaydetti:

''Güvenli kan temini projesine başladığımız 2005 yılında Türk Kızılayı, dünyanın bütün ülkelerinden gerideydi. Bütün yurt dışı seyahatlerimizde baktığımız zaman hep bizden ileride teknolojiler görürdük. Bugün kan merkezlerimiz dünyanın en ileri teknolojisiyle donatıldı. O gün geri olduğumuz ülkelerin ilerisine geçmiş vaziyetteyiz. Halkımıza da bu bağışı sağladıkları için teşekkür ediyorum.''

ZKÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer ise üniversitenin 20'nci yılı nedeniyle böyle anlamlı bir etkinliğe imza attıklarını, bunu da bir rekorla taçlandırdıklarını belirttti. Kampanyayı düzenlerken Türkiye'de bir günde toplanan kan bağışı rekorunu kırmak istediklerine işaret eden Özer, beklediklerinden daha üst seviyede kampanyaya katılım olduğunu belirtti.

-Yurt genelinde bir günde 6 bin 150 ünite kan bağışı-

Öte yandan üniversitede kan bağışı organizasyonu devam ederken, Türk Kızılayı Kan Merkezleri de Türkiye genelinde kan bağışları almayı sürdürdü.

Ekiplerin çalışmaları sonucunda 15 Mart'ta, toplam 6 bin 150 ünite kan temin edildi. Ulaşılan bu rakam da kayıtlara rekor olarak geçti.


Kaynak: İHLASSONDAKİKA , Link : #

Anahtar Kelimeler: kan bağışı, rekor, zonguldak,

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.