Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Başarı
Print Al

İngiltere'ye kafa tutan Türk!

17 Mart 2012 Cumartesi::

Select kadın giyim mağazalar zincirini satın alan Türk işadamı büyük başarısıyla dikkat çekti.

Yazı Boyutu : A A A A


Krizdeki İngiltere pazarında, Select kadın giyim mağazalar zincirini satın alan Türk işadamı Cafer Mahiroğlu, pazar payını yüzde 5’lerden yüzde 7’ye çıkararak herkesin dikkatini çekti. Mail on Sunday gazetesi, Türk işadamının elinde yeniden organize olan Select mağazalar zincirinin Primark, Peacocoks, H&M, New Look gibi devlerin olduğu pazarın tek kazananı olduğuna dikkat çekti.



3 yıl önce batmak üzere olan Select kadın giyim markasını satın alan ve yeniden organize eden Cafer Mahiroğlu, 1.6 milyar sterlin büyüklüğü olan 16-25 yaş grubu kadın giyim pazarında yüzde 7 pazar payına ulaştı. Cafer Mahiroğlu yılbaşından bu yana satışlardaki artışın yüzde 22’nin üzerinde olduğuna dikkat çekerek “Bu tempoyu yılın kalan bölümünde de sürdürebilirsek pazar payımız yüzde 10’u da bulabilir” dedi.



İngiltere’nin etkili günlük gazetelerinden Mail on Sunday, Select’in bu başarısını geçen hafta sonu okuyucularına “High Street’te gerileyen modayı Genç Türk yükseltiyor” diye duyurdu. 2 bin 500 kişi istihdam eden Select mağazalar zincirinin ‘Her hafta bir yeni mağaza’ sloganı ile büyüdüğünü yazan gazete şu an 125 mağazası olan Select’in hedefinin 350 mağaza olduğuna dikkat çekti.



Cafer Mahiroğlu, İngiltere’deki krizin modayı ucuza almak isteyenlerin sayısını her geçen gün artırdığına dikkat çekerek başarılarının sırrını şöyle özetledi:



“Yılbaşından bu yana 24 haftada satışlarımız bir önceki yıla göre yüzde 22 artı. Bu yıl en az 30 yeni mağaza açmayı ve zinciri büyütmeyi planlıyoruz. Mağazalarımızda sattığımız ürünlerin büyük bölümü Türkiye’den geliyor. Türkiye’nin pazara yakınlığı çabuk tükenen ürünlerin kısa sürede temin edilmesini sağlıyor. Birçok rakip üretimini Çin’de yaptığı için zaman konusunda onlara karşı avantaj elde ettik. Rakiplerin stoku biten ürünün yenisini yerine koymaları 3 ayı buluyor. Biz hızla değişen genç modasında, üretim avantajını değerlendirdik.”



Türk markasıyız



Türk tekstilciler için Batı’nın markalaşmak ve yatırım yapmak için bir fırsat olduğuna işaret eden Mahiroğlu, şu anda aralarında yaklaşık 140 Türk’ün de bulunduğu 2500 kişiyi istihdam ettiğini ve İngiltere’nin birçok şehrinde toplam 125 mağazasının bulunduğunu belirtti. Mahiroğlu, “Kriz yaşanmamış olsaydı, şu anda sahip olduğumuz şirketi almamız mümkün değildi. 2008’in başında Select’i aldık. Select o dönemde ekonomik krizin ilk darbelerini yiyen şirketlerden biriydi. Krizden dolayı bu şirketi aldık” dedi.



Pazarın lideri New Lock Select 5 puan kazanıyor



İngiltere’de kadın giyiminin pazar büyüklüğü yaklaşık 11 milyar sterlin seviyesinde. 16-25 yaş arası gençlerin tercih ettiği hızlı ve ucuz tüketim grubunun pazar büyüklüğü ise yaklaşık 1.6 milyar sterlin. Bu grupta pazarın lideri yüzde 35 pazar payı ile New Look. Primark’ın yüzde 25, H&M’in yüzde 20, Peacocks’un ise yüzde 13 pazar payı var. 2010 sonu itibarıyla pazar payı yüzde 5’ler seviyesinde olan Select ise 2011 yılı ortası itibarıyla pazarın büyüyen tek markası ve yüzde 7’yi yakaladı. Temponun aynen devam etmesi halinde Mahiroğlu yılsonunda pazar paylarının yüzde 10’u bulacağını, 2010’a göre iki kat pazar payı elde edeceklerini söyledi. Select İngiltere’nin 1983 yılında kurulan ve bir dönem 327 mağazaya kadar ulaşan en köklü zincir mağazalarından birisi. Select 2007’de sıkıntıya düşünce Türk işadamı Cafer Mahiroğlu tarafından satın alındı.


Kaynak: Patronloran Dünyası , Link : #

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.