Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Başarı
Print Al

Her şey bir okul çantası ile başladı

10 Mart 2012 Cumartesi::

Renkli ayakkabı, çanta ve aksesuarlarıyla bildiğimiz De Vib markası kış sezonunda tekstil sektörüne de adım atıyor. Markanın renkli ürünlerinin arkasında renkli bir aile var.

Yazı Boyutu : A A A A


Derler ya "Neye niyet neye kısmet!" diye, bu deyim yerini bulmuş "De Vib"de. Okul çantalarıyla başlayan yolculuk, süsüne düşkün ve rengârenk giyinmeyi seven kadınların aksesuar merkezi oldu. Kadınların birçoğu bilir zaten markayı. Türkiye'de 6 mağaza ve 6 franchise'ın yanı sıra Bingöl'den Edirne'ye kadar onlarca ilde satış noktası var. Şimdilik çanta, ayakkabı ve aksesuar sektöründe faaliyet gösteriyorlar fakat yeni sezonda tekstile de girecekler.

Gıda sektöründe ticarete atılan, kuyumculukla iş hayatına devam eden Serkan ve Gökhan Platin kurmuş De Vib'i. Aslında kader onları bu işi yapmaya sürüklemiş desek yeri. Kuyumculuk yaptıkları sırada boşalan yan dükkânları kiralayıp çocuk ve bayan giyim sektörüne girmeleriyle şekillenmiş ticari hayatları. Çocuk mağazasında satmak için ithal ettikleri çekçekli okul çantalarının çok talep görmesiyle, bayan çantaları ithal etmeye başlamışlar. Brezilya, Filipinler ve Fransa'dan getirilen çantaların tasarımları farklı olduğundan kısa sürede bilinir hale gelmiş marka. Böyle olunca kuyumcu dükkanını ve giyim mağazalarını kapatıp yalnızca çanta satmaya başlamışlar.

Şirketin bu denli büyümesinde anne Şadıman Hanım'ın etkisi büyük. Gerek kuyumcu dükkânında gerekse bayan ve çocuk giyim mağazalarında ürün seçimlerini hep Şadıman Hanım yapıyor. "Biz bu işe girdik ama bütün koordinasyonu annem sağlardı." diyor Gökhan Bey. Şimdilerde Şadıman Hanım'ın görevinin bir kısmı Serkan Bey'in eşi Özge Platin'de. Çanta tasarımlarıyla bizzat o ilgileniyor. Aslına bakarsanız kendisi edebiyat mezunu. Ama KPSS başvuru tarihini kaçırınca boş kaldığı süre zarfında ilgilenmeye başlamış ürün seçimleriyle. Bir daha da bırakamamış. Yalnızca tasarım değil, personel giyim kuşamıyla da yakından ilgili. Çantaların sorumluluğu ondayken, ayakkabılar Gökhan Bey'in, aksesuarlar ise Serkan Bey'in ilgi alanında.

Henüz on yıllık geçmişi olan markada şu anda her sezon 500 model çanta, 200 model ayakkabı ve yüzlerce aksesuar üretiliyor. YKM, Boyner, Atalar, Gencallar gibi zincir mağazalarda da satılıyor. Kısa sürede büyümelerinin sebebini Serkan Bey şöyle açıklıyor: "Dünyanın neresinde olursa olsun sektörle ilgili tüm fuarlara katılıyoruz. Yatırımımızın büyük kısmını yurtdışı seyahatleri oluşturuyor. Devamlı gezip görmek meslekî gelişime, ilerlemeye çok büyük katkı sağlıyor." diyor.

Kış sezonunda çanta, ayakkabı ve aksesuarın yanında tekstil ürünleri de göreceğiz De Vib mağazalarında. Aslında yaz sezonunda ufak bir giriş yapıldı. Tişört, şort, bluz ufak çaplı ürünler ile talep ölçüldü. Gökhan Bey, "Kadınlar bütünlüğe önem veriyor. Çantanın yanına ayakkabı ve aksesuar eklememizin en büyük nedeni bu. Yaz sezonunda aksesuarlarına tamamlayıcı kıyafet arzulayıp arzulamadıklarını da ölçtük. Satışlarımız çok iyiydi. Bu nedenle tekstile girmeye karar verdik. Kasımda trikodan monta kadar çok sayıda ürün olacak mağazalarımızda." diyor.

***

Kermeslere de tasarım yapıyorlar


Şadıman Platin 61 yaşında olmasına rağmen koşuşturmacası devam ediyor. Daha çok hayır işleriyle meşgul. Oğulları ve gelininin ürettiklerinden beğendiklerini seçip kermeslerde satıyor ve fakir öğrencilerin okumasına katkıda bulunuyor. Bir nevi şirketin sosyal sorumluluk faaliyetlerinin yöneticisi gibi! Gökhan Bey, Şadıman Hanım'ın herkesten daha erken kalkıp, işe başladığını söylüyor. Ama Şadıman Hanım hiç de şikâyetçi değil bu durumdan. Bilakis işini herkesten çok daha zevkle yaptığını ifade ediyor.


Kaynak: Zaman , Link : #

Anahtar Kelimeler: tasarım, çanta, kermes, ,

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.