Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Bilgi Merkezi
Print Al

Erzincanlı Avukat Orhan Özen Ağabeyi Kaybettik

14 Şubat 2024 Çarşamba::

ERZİNCAN’IN ALPERENİ UĞURLAR OLA- Gönüllerde taht kurmuş bir ulu çınar daha fani hayata veda etti. Erzincan’ın yiğit evladı Avukat ORHAN ÖZEN AĞABEY, mübarek Şaban ayında, 13 Şubat Salı akşamı rahmeti Rahman’a ve sevdiklerine kavuştu. (13/02/2024-3 Şabanı şerif 1445 Salı).

Yazı Boyutu : A A A A

Merhum Orhan Ağabey uzun zamandır, ileri derecede demans ve alzaymır sebebiyle, İzmir’de özel bir klinikte tedavideydi. Aziz naaşı bu gece Erzincan’a getiriliyor ve inşallah (15 Şubat Perşembe) yarın öğle namazını müteakip Erzincan Cami-i Kebir Camii’nde kılınacak cenaze namazı sonrasında, Terzi Baba Kabristanı’ndaki aile mezarlığından ahirete uğurlanacak. Allahü Teala rahmet eylesin.🤲🌹🤲

Merhum Orhan Özen ağabey, tanınmış bir avukat ve siyasetçi idi. 1979 yılında Adalet Partisi’nden, rekor oyla Erzincan senatörü seçilmişti. 12 Eylül darbesinde TBMM kapatılıp Senatörlük de lağvedilinceye kadar kısa bir süre bu görevini sürdürdü. Yani Erzincan’ın son senatörü idi. Daha sonra uzun bir dönem Türkiye Gazetesi-İhlas Vakfı Erzurum -Erzincan Bölge Temsilcisi olarak vazife yaptı. Merhum Orhan abi, çok cömert ve halden anlayan mübarek biriydi.

Anadolu insanının misafirperverliğini, samimiyetini, gönlünü ve imkanlarını ailedenmişcesine eşe dosta açmayı, vefa ve kadirşinaslığı şahsında yaşayarak gösteren ahlak nümûnesi güzel insanlardandı. Hoşsohbet, mütevazı, herkesle ilgilenen candan ve samimi bir büyüğümüzdü. 1960 ihtilali öncesinde lisedeyken, o zaman Erzincan Askeri Lisesi Kimya Öğretmeni olan albay Hüseyin Hilmi Işık efendinin sivil lisede de kimya derslerine girmesi sonunda, kendisiyle tanışmış olmasını ayrı bir heyecanla anlatırdı. Bu tanışmanın, hayatının dönüm noktası olduğunu belirtirdi. İstirahati, musalla taşında başlayanlardandı. Şimdi rahmeti Rahman’a ve sevdiklerine kavuştu. Cenabı Hak gani gani rahmet eylesin. Ailesine, Erzincanlılara, sevenlerine en kalbi taziyelerimi sunarım. Lütfen Merhum Orhan Ağabeyi, aziz şehidlerimizi ve ahirete irtihal etmişlerimizi sıkça hatırlayalım; dua ve Fatiha’larımızla hepsini sevindirelim.

Kaynak: Hasan Mesut Hazar , Link : #

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.