Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

Gram altında tarihi rekor

3 Ocak 2023 Salı::

Küresel piyasalarda resesyon beklentisi altına yükseliş olarak yansıdı. Altının onsu 6 ay aradan sonra bin 840 dolar seviyesini gördü. Gram altın ise tüm zamanların en yüksek seviyesi bin 125 lirayı gördü.

Yazı Boyutu : A A A A

Uluslararası Para Fonu (IMF) yetkilileri tarafından yapılan açıklamada ABD, AB ve Çin'de aynı anda resesyon görülebileceği ifade edildi. Bu açıklama ile birlikte küresel piyasalardaki belirsizlik altına yükseliş olarak yansıdı. Ons altın son 6 ayın en yüksek seviyesine yükselirken, gram altın tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Altının onsu 1843 dolar seviyelerinden işlem görüyor. İç piyasada ise altın yeni yılın ilk günlerinde yatırımcısının yüzünü güldürüyor. Altın onsu 1843 dolara, gram altın ise bin 100 liranın üzerine yükseldi. Kapalıçarşı'da gram altın bin 125 liradan, çeyrek altın bin 860 liradan satılıyor.

"Küresel piyasalarda belirsizlik altına yükseliş olarak yansıdı"

Altındaki yükselişe ilişkin konuşan Kapalıçarşı esnafı Ufuk Güneş, "Küresel piyasalarda resesyon beklentisi ve enerji piyasalarındaki belirsizlik ortamının altında yükselişi tetiklediğini düşünüyoruz. Küresel piyasalarda belirsizlik olduğunda altına talep artıyor. Güvenli liman olarak görülen altın fiyatları bu durumlarda artıyor" dedi.

"Altın da kar satışları başladı"

İç piyasada altının yatırım amaçlı tercih edildiğini ifade eden Güneş, "Kar satışları, altın yükseldiğinde artıyor. Şu an yavaş yavaş başladı. Altındaki artış biraz daha istikrarlı devam ederse kar satışları daha da artacaktır. Şu an gram altın bin 127 liradan, çeyrek altın bin 860 liradan, yarım 3 bin 720 liradan, tam altın da 7 bin 440 liradan işlem görüyor" diye konuştu.

Murat Ergin - Uğur Çetin

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.