Bugün: 4 Mayıs 2024 Cumartesi
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

Sanayide çarklar dönmeye başlıyor

6 Mayıs 2020 Çarşamba::

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk safhasını açıkladığı normalleşme sürecinin ilk adımında otomotiv sektörü tam kadro sahaya iniyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "11 Mayıs itibarıyla ülkemizdeki tüm otomotiv ana fabrikaları tekrar faaliyetlerine başlamış olacak" dedi.

Yazı Boyutu : A A A A

Ankara Sanayi Odası'nın (ASO) "İşimiz, Gücümüz Üretim" başlıklı ortak toplantısına video konferansla katılan Varank, sanayicilerle dirsek temasında olmaya önem verdiklerini belirten söyledi. Salgının başından itibaren her türlü talep ve öneriyi titizlikle dikkate aldıklarını ifade eden Varank, "Fabrikaların temelli kapanması gibi bir yaklaşımımız asla olmadı. 16 bin 900 firma üretimlerini sürdürdü" ifadelerini kullandı.

TEKSTİLCİLER DE SAHADA
Otomotiv fabrikalarının büyük bölümünün yeniden üretime geçtiğini aktaran Varank, şunları söyledi: "11 Mayıs itibarıyla ülkemizde tüm ana otomotiv fabrikaları tekrar faaliyetlerine başlamış olacak. Bazı tekstil firmalarının da açılmaya başladığını biliyoruz."

BANKALAR NORMALLEŞİYOR
Öte yandan normalleşme adımlarına bankalar da katılıyor. Bu hafta başında Denizbank, QNB Finansbank, Şekerbank ve TEB normal çalışma düzenine geçti. Garanti ve Akbank bugün, İş Bankası ise 11 Mayıs'ta normal mesaiye dönüyor.

- Erdal Bahçıvan İSO Başkanı
FİRMALARIN hangi sağlık tedbirleri içinde çalışacağına yönelik bir sertifikasyon gündeme gelebilir. Özellikle ihracat yapan firmaların mal sattıkları firmalarda, 'hangi koşullarda çalışıyorsunuz' noktasında bir takım sorgulamalar da olacak.

- Tahsin Öztiryaki İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhr. Birliği
BIZ zaten sektör olarak yüzde 80 oranında açığız, kapatmadık. 15 Mayıs'tan sonra zaten dünyada da hareketlilik başlayacak. Bütün standartları kollayarak işlerin devamlılığı sağlanmalı.

- Alper Kanca Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği Başkanı
OSB'LERDE çalışan binlerce insan test ediliyor. Herkesin endişeleri azalmış durumda. Bu da üretime geçişi kolaylaştırdı. Bu hafta sektörümüz tekrar canlandı. Sağlık kurallarına uyarak üretime başladık.

- Çetin Tecdelioğlu Hırdavat Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı
SEKTÖR olarak üretiminin kısmi zamanlı bile olsa devam etmesini her zaman dile getirdik. Fabrikalarımız gerek sosyal mesafe gerekse yemekhane gibi konulara uyum sağlıyor.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.