Bugün: 2 Mayıs 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

Ücretsiz maaş desteği 2020:

16 Nisan 2020 Perşembe::

Ücretsiz izin maaş desteği şartları neler, kimler başvurabilir? Ücretsiz izin maaş desteği başvurusu nasıl, nereden yapılır? Kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayan ya da ücretsiz izne çıkarılan vatandaşlar için ücretsiz izin maaş desteği sağlanacak.

Yazı Boyutu : A A A A

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak 1170 TL ücretsiz maaş desteği hakkında açıklamalarda bulundu. Belirlenen şartları sağlayan vatandaşlar aylık 1170 lira maaş desteği alabilecekler. Hal böyle olunca vatandaşlar internet üzerinden ücretsiz izin maaş desteği nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır, şartları nelerdir gibi soruların yanıtlarını aramaya başladılar. 3 ay olmak üzere verilecek olan ücretsiz izin maaş desteği başvurusu nasıl ve nereden yapılır?

3 ay verilecek olan ücretsiz maaş desteği vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Ülkemizde corona virüs tedbirleri ve önlemleri kapsamında geçtiğimiz günlerde duyurulan ücretsiz maaş desteği hakkında bilgiler merak edilirken Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak konu ile ilgili açıklama yaptı. Sosyal medya üzerinden yapılan açıklamaya göre; gerekli şartları sağlayan vatandaşlar 1170 lira ücretsiz maaş desteği alacak. Buna göre; ücretsiz izin maaş desteği nasıl alınır? Ücretsiz izin maaş desteği başvurusu nasıl ve nereden yapılır? Ücretsiz izin maaş desteği başvuru şartları neler, kimlere verilecek?

ÜCRETSİZ İZİN MAAŞ DESTEĞİ NASIL ALINIR, BAŞVURU ŞARTLARI NELER?
Kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayan ya da ücretsiz izne çıkartılan vatandaşların yararlanacağı ücretsiz izin maaş desteği yoğun ilgi görüyor. Vatandaşlar başvuru şartlarına dair detayları araştırıyor. Buna göre; ücretsiz izin maaş desteği nasıl ve nereden alınır, başvuru şartları nelerdir?

BAKAN ALBAYRAK'TAN ÜCRETSİZ ÜCRETSİZ MAAŞ DESTEĞİ AÇIKLAMASI
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayan veya ücretsiz izne çıkarılan vatandaşlarımıza 3 ay, aylık 1170 lira maaş desteği sağlanacak." dedi.

Albayrak, "Kısa çalışma ödeneğine bugüne kadar 200 binden fazla firma, 2 milyondan fazla çalışan kapsamında başvuruda bulundu. 700 bini onaylandı." ifadesini kullandı.

ÜCRETSİZ İZİN MAAŞ DESTEĞİ NE KADAR?
Hükümet, koronavirüs salgınıyla mücadelede yeni kararlar içeren, 62 maddelik bir taslak metin hazırladı. Bu taslağa göre işten çıkarma yasaklanıyor.

İşveren isterse işçiyi ücretsiz izne çıkartabilecek bu durumda işçiye günlük 39 lira 24 kuruş ödenecek.

447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanununa getirilen geçici madde kapsamında, ücretsiz izin verilenler ile 15 Mart sonrası işten çıkarılanlardan işsizlik sigortası alamayanlara günlük 39.24 lira yardım yapılacak. Bu yardımı alanlar çalıştırılması halinde işverene ceza kesilecek.

ÜCRETSİZ İZİN MAAŞ DESTEĞİ KAÇ AY OLACAK?
3 ay yapılacak olan yardımın süresini Cumhurbaşkanı 6 aya kadar uzatabilecek.

KİMLER YARARLANACAK?
15 Mart'tan sonra işten çıkartılan ve işsizlik maaşı alamayan işçilere de bu destekten yararlanabilecek.

ÜCRETSİZ İZİN MAAŞ DESTEĞİ BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?
Ücretsiz izin maaş desteği başvurularının nasıl yapılacağı ile ilgili bir açıklama henüz yapılmadı.


Açıklamanın önümüzdeki günlerde yapılması bekleniyor.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.