Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

Bakan Albayrak'tan önemli açıklamalar

5 Temmuz 2019 Cuma::

Bakan Albayrak'tan Finansal Kurumlar Birliği Toplantısı'nda önemli açıklamalar, Son dakika haberi: Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Finansal Kurumlar Birliği Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Albayrak, yılın ikinci yarısında enflasyonun tek hanelere düşeceğini belirterek, "Enflasyonla mücadelemizi ileriye taşımak ve ekonomik büyümeyi güçlendirmek amacıyla tarımsal üretimi destekliyoruz" dedi. Albayrak ayrıca, "Türkiye her gün birilerinin söylediği gibi sorunların büyütülerek gündem oluşturulacağı bir ülke değil, Türkiye tüm sıkıntıları aşacak büyük ve güçlü bir ülke. Türkiye artık üzerinden para kazanılabilecek bir ülke değil." ifadelerini kullandı.

Yazı Boyutu : A A A A

Son dakika haberi: Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Finansal Kurumlar Birliği Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Albayrak Finansal Kurumlar Birliği Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu


Bakan Albayrak'ın açıklamalarından satır başları:

GEREKLİ ADIMLARI KARARLILIKLA ATMAYA DEVAM EDİYORUZ

Bugüne kadar olduğu gibi ekonomide bundan sonra da gerekli adımları atmaya kararlılıkla devam ediyoruz. Türkiye her gün birilerinin söylediği gibi sorunların büyütülerek gündem oluşturulacağı bir ülke değil, Türkiye tüm sıkıntıları aşacak büyük ve güçlü bir ülke. Türkiye artık üzerinden para kazanılabilecek bir ülke değil. Önceliklerimizi cari açık ve yüksek enflasyon sorunlarının çözümüne verdik. İkinci yarıda toparlanma sürecinin hızlı başladığını söyleyebiliriz. Ekonomik göstergeler iyileşme eğiliminde.



ÖNÜMÜZDEKİ AYLARDA ENFLASYON TEK HANELERE DÜŞECEK

CDS'ler 120 puana yakın düştü. 2 yıl vadeli tahvil faizlerimizde 350 baz puan iyileşme oldu. Makroekonomik göstergelerimizde somut gelişmeleri görüyoruz. Enflasyonda yıllık hedeflediğimiz rakamın altını gördük. Hatta enflasyonun yeni sisteme geçtiğimiz temmuz ayının da altına taşıdık. Bunda aldığımız tedbir ve gıda fiyatlarının etkisi var. Önümüzdeki aylarda enflasyonun daha da düşeceğini yılın ikinci yarısında tek hanelere düşeceğini söyleyebiliriz. Enflasyonla mücadelemizi ileriye taşımak ve ekonomik büyümeyi güçlendirmek amacıyla tarımsal üretimi destekliyoruz.

HAZİRAN AYI İLE BİRLİKTE İLK DEFA CARİ FAZLANIN VERİLDİĞİ DÖNEME GİRECEĞİZ

Dengelenme sürecinin kazanımlarını cari açıkta da gözlemliyoruz. Yıllık cari açığımız 8.6 milyar dolara kadar geriledi. Bu rakam ocak 2014'ten bu yana en düşük seviyede. Haziran ayı ile birlikte ilk defa cari fazlanın verildiği döneme gireceğiz. Yapısal dönüşüm adımları başta olmak üzere, Türkiye ekonomisinin karşılaştığı sorunlara çözüm üreten tedbirleri hayata geçirmeye başladık.



YEP HEDEFLERİMİZİN ÜZERİNE ÇIKARAK GÜÇLÜ PERFORMANS ORTAYA KOYACAĞIZ

Bu yılın ikinci yarısı ile birlikte büyüme ve istihdamda YEP hedeflerimizin üzerine çıkarak güçlü performans ortaya koyacağız. Ekonomik büyüme ve kalkınma hedeflerimize ulaşmada bankacılık dışı finans kesimini desteklememiz önemli.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.