Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Bilgi Merkezi
Print Al

23 zincir markete soruşturma

5 Mart 2019 Salı::

Son dakika haberi: Rekabet Kurulu, su ile yaş meyve ve sebzede haksız rekabet yapıp yapmadıklarının tespiti amacıyla perakende gıda ticareti alanında faaliyet gösteren 23 zincir market hakkında soruşturma başlatılmasını kararlaştırdı.

Yazı Boyutu : A A A A

Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan duyuruya göre Kurul, perakende gıda alanında faaliyet gösteren zincir marketlerin su ile yaş meyve ve sebzelerin satış fiyatlarını belirlerken rekabet karşıtı davranışlar içinde bulunup bulunmadıklarının tespiti amacıyla;

Yeni Mağazacılık, BİM, Şok, Migros, Hakmar, UCZ Mağazacılık, Carrefoursa, Makro Market, Adese, Özen, Yunus Market, Yeni Çağdaş, Mopaş, Ersan, Altunbilekler, Soykan, Başgimpa, Gimsa, Çağrı Gıda, Bildirici, Turgut Seyhan ve Kardeşleri Gıda, Şafak Gıda, Metro Grosmarket hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.

23 zincir markete soruşturma! Rekabet Kurumu meyve sebzede haksız rekabete soruşturma başlattı!


BİRLEŞME-DEVRALMA İŞLEMLERİ

Öte yandan, Kurul tarafından, Indorama Ventures Pcl'nin, bağlı şirketi Indorama Netherlands B.V. aracılığıyla INVISTA Resins & Fibers GmbH'nin hisselerini devralması işlemine izin verildi.

Ulusoy Elektrik İmalat Taahhüt ve Ticaret AŞ'nin tek kontrolünün Eaton Capital Unlimited Company tarafından devralınması işlemine onay veren Kurul, Tosmur ve Tezcan aileleri tarafından ortak kontrol edilen Tat Nişasta İnş. San. Tic. AŞ'nin tek kontrolünün Tezcan ailesi tarafından devralınmasını kararlaştırdı.

Kurul, Kartek Holding AŞ'nin bir kısım hissesinin MT Holding AŞ bünyesindeki MTS Teknoloji Yatırımları AŞ tarafından, Mastercard Payment Transaction Services Turkey Bilişim Hizmetleri AŞ'nin tek kontrolünün Kartek Holding AŞ tarafından, Ekol Lojistik AŞ'nin tek kontrolünün Ahmet Musul tarafından, Magneti Marelli S.p.A.'nın ve bazı iştirakleri ile bağlı şirketlerinin tek kontrolünün, KKR&Co. Inc tarafından kontrol edilen CK Holdings Co. Ltd. tarafından devralınması işlemlerini de onayladı.

APM Terminals B.V.'nin tek kontrolünde olan Côte d'Ivoire Terminalin APM Terminals B.V. ve Bolloré Africa Logisticsin ortak kontrolüne geçmesi işlemine Kurul tarafından izin verildi. Ayrıca, "Grand Azur" markasının ve D-Resort Grand Azur Hotel ile bu otelin lojmanı olarak kullanılan binanın demirbaşlarıyla, TUI Travel Overseas Holdings Limited'in kontrolündeki TT Hotels Turkey Otel Hizmetleri Turizm ve Ticaret AŞ tarafından devralınması kararlaştırıldı.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.