Bugün: 19 Mart 2024 Salı
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Yayın
Print Al

Ev sahipleri, 2019'da en fazla yüzde 16 zam yapabilecek

17 Ocak 2019 Perşembe::

Meclis'te torba yasada geçen kira düzenlemesine göre; ev sahipleri kiraya en fazla yüzde 16 zam yapabilecek. Bu da 1000 lirada 160 liralık zamma denk geliyor.

Yazı Boyutu : A A A A

Hazine ve Maliye Bakanlığı Yeni Ekonomi Programında; kira artışları için ÜFE (Üretici Fiyat Endeksi) yerine TÜFE'nin (Tüketici Fiyat Endeksi) baz alınmasında karar kılmıştı. Bakanlık, bu karara gerekçe olarak ise döviz kurlarındaki değişiklik ve üretici fiyatlarının yükselmesini belirtmişti.

YÜZDE 27 YERİNE, YÜZDE 16 ZAM
Kira zammında yapılan bu değişiklikle, ev sahipleri 2019 yılı için kiracılarına ÜFE'den zam yapsaydı en fazla yüzde 27 zam yapacaktı. TÜFE'den ise en fazla yüzde 16 zam yapabilecekti.

Ancak değişiklik Meclis'ten geçmediği için bazı ev sahipleri yüzde 27'den zam yapmış ve bir belirsizlik ortaya çıkmıştı.

TORBA YASADA TBMM'DEN GEÇTİ
Ekonomi alanında düzenlemeler içeren Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve KHK'lerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı.

Bu teklifin içinde; "Tarafların yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, bir önceki kira yılında TÜFE'deki 12 aylık ortalamalara göre değişim oranını geçmemek koşuluyla geçerli olacak." ifadesi de yer alıyor.

2019 YILI İÇİN EN FAZLA YÜZDE 16 ZAM YAPILABİLİR
Bir önceki yılın (2018) 12 aylık TÜFE oranlarının ortalaması dikkate alındığında, yüzde 16 oranı karşımıza çıkıyor. 12 aylık ÜFE ortalaması dikkate alınsaydı, bu oran yüzde 27 olacaktı.

Bir başka deyişle; yapılan değişiklik sonrasında 1000 lira olan bir kira ücreti 2019 yılında en fazla 270 lira değil, 160 lira zamlanacak.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.