Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Bilgi Merkezi
Print Al

İnşaatçıdan vatandaşlık turu

25 Eylül 2018 Salı::

Türkiye’den ev alan yabancıya vatandaşlık bedelinin 250 bin dolara indirilmesi inşaat sektörünü harekete geçirdi. Sektör temsilcileri hedef pazarlara tanıtım için yola çıkıyor

Yazı Boyutu : A A A A

Müteahhitlerin dört gözle beklediği müjdeli haber sonunda geldi. Yılbaşından bu yana yabancıya satışta rekorlar kıran konut üreticilerine, geçen hafta Türkiye'de gayrimenkul sahibi olan yabancıların vatandaşlığa geçişi için gereken asgari taşınmaz bedelinin 1 milyon dolardan 250 bin dolara düşürülmesi cansuyu oldu. Sektör temsilcileri Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile görüşmelerinde yabancıya vatandaşlıkta bedelin 300 bin dolara düşmesini ve işlemlerin hızlı ilerleyebilmesi için bürokrasinin azaltılmasını talep ediyordu. Bedelin talebin de altına indirilmesi de sektörde hareketlilik oluşturdu. Hem döviz karşısında TL'nin değer kaybı hem de taşınmaz bedelinin dörtte biri oranda düşürülmesi Türkiye'den ev alacak bir yabancı yatırımcı için büyük avantaj sağlıyor.

TV REKLAMI YAPILACAK
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı önderliğinde KONUTDER, GYODER ve İNDER'le birlikte gayrimenkul sektörünün önde gelen temsilcilikleri bu kararın hedef pazarlarda tanıtılması için kolları sıvadı. Edinilen bilgilere göre tanıtım çalışmalarına başlayan sektör temsilcileri Körfez ülkeleri, Irak, İran ve Türk Cumhuriyetler gibi yoğun satışın yapıldığı ülkelere yönelik tanıtım çalışmaları düzenlemeyi hedefliyor. Ayrıca hedef ülkelerde yayın yapan televizyon ve gazetelerde de tanıtım çalışmalarının yap��lması gündeme gelecek.

Doları bozduran yabancı eve koştu
'BİZ HAZIRIZ'
KONUTDER Başkanı Altan Elmas, yabancıya satış bedelinin 250 bin dolara düşürülmesinin konut satışlarını hızlandıracağını söyledi. Elmas, hükümet önderliğinde hedef pazarlar olan İran, Irak Rusya gibi ülkelere tanıtım yapılacağının altını çizerek, "Çalışmalara başladık. Özellikle gazetelerde ve TV kanallarında bu hadisenin duyurulması lazım" dedi. İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım ise yapılacak tanıtım faaliyetleriyle birlikte 50 bin ila 100 bin yabancıya konut satılabileceğini belirterek, 10 milyar dolarlık satış rakamına ulaşılabileceğini söyledi. GYODER Başkanı Doç. Dr. Feyzullah Yetgin ise "Yurtdışında temsilcilik açma gibi bir düşüncemiz var. Emlak Konut ve derneklerle de birlikte hareket edebiliriz. İşin maliyeti ve sunumu açısından memnuniyetle oluruz" dedi.

ÖNCÜLÜK EDECEĞİZ
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kararın ardından şu değerlendirmeyi yapmıştı: "Yurtdışı tanıtımları yabancıya satış için çok önemli. Faaliyetlerimizi yurtdışı fuarlarda artırmamız gerekiyor. Bakanlık olarak bu tür fuarlara güçlü bir şekilde gideceğiz. Tanıtımı iyi yapmamız gerekiyor. Temsilcilik ofisleri açmamız gerekiyor. Roadshow'lara da çıkılmalı. Bu tür faaliyetlere de öncülük edebiliriz."

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.