Bugün: 19 Mart 2024 Salı
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | İş Yönetimi
Print Al

3 milyon vatandaşa sigorta desteği

3 Ağustos 2018 Cuma::

Hükümet, 3 milyon vatandaşın yüzünü güldürdü. Sosyal Güvenlik Kurumu önceki gün başvuru şartı aramadan Bağ-Kur prim borçlarını sildi

Yazı Boyutu : A A A A

Hükümet, mayıs ayı itibarıyla prim borcu olan ve ödeme yapamayanların sigortalılık sürelerinin durdurulması, ihyası, prim borçlarının silinmesiyle 3 milyon vatandaşın yüzünü güldürdü. Sosyal Güvenlik Kurumu önceki gün başvuru şartı aramadan Bağ-Kur prim borçlarını sildi. Böylece esnaf, işyeri sahibi, şirket ortakları, tarım sigortalı olarak tescilleri yapılanlar 31 Temmuz itibarıyla borçlarından kurtuldu. Söz konusu adımla Mayıs 2018 öncesine ait prim borçları ve bu primlere ilişkin hizmet sürelerine ilişkin borç takibi yapılmayacak.

BAĞ-KUR'LUYA EMEKLİLİK KATKISI
Bağ-Kur sigortalısına primlerini canlandırma fırsatıyla birlikte kredi desteği de veriliyor. Örneğin, 12 yıl önce dondurulan hizmet için ihya talebinde bulunulması durumunda her ay için 700 lira prim ödenerek bu sürelerden yararlanılabiliyor. Dondurulan bu hizmet süreleri istendiği takdirde gerek sigortalı gerekse hak sahipleri tarafından canlandırılabiliyor. Borcu dondurulan sigortalılar sağlık yardımlarından yararlanabilecek.

15 BİN GENÇ YARARLANIYOR
Hazirandan itibaren ilk kez Bağ-Kur kapsamına giren 18-25 yaş arasındaki genç girişimcilerin bir yıllık prim giderini devlet karşılıyor. Geçen yıl girişimci desteğinden yaklaşık 7 bin 500 kişi yararlanırken, bu düzenlemeden de 15 bin gencin faydalanması öngörülüyor. Yıllık 8 bin 400 lira primin devlet tarafından karşılanmasının maliyetinin 126 milyon lira olması bekleniyor. Haziran itibarıyla yararlanılacağı varsayıldığında bu yıl için etkisi 63 milyon lira olacak.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.