Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Bilgi Merkezi
Print Al

Türkiye yeni sisteme hazır

16 Haziran 2018 Cumartesi::

24 Haziran’dan sonra kamu yönetimi düzenlemesi ile kıdemler arası ücret dengesizliği giderilecek. Statü, ücret, çok başlı yönetim gibi sorunlar çözülecek

Yazı Boyutu : A A A A

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ifadesiyle 24 Haziran seçimlerinin ardından güçlü Türkiye'nin inşasına giden yol tamamen açılacak. Yeni sistemle birlikte AK Parti'nin "Kamu yönetimi, bürokratik yapı, yürütmenin denetimi, personel rejimi" de yeniden yapılandırılıyor. Ek gösterge düzenlemesinin ardından kıdemler arası ücret dengesizliği giderilecek, statü, ücret, çok başlı yönetim gibi temel sorunlar çözülecek, gelişmiş ülkelerde olduğu gibi performansa dayalı ücret modeli oluşturulacak. Kamu personelinin verimliliğinin artırılması amacıyla etkin bir performans sistemi oluşturulacak.

HAKKANİYETLİ ÜCRET
Seçimlerin hemen ardından yeni hükümet sistemine göre hazırlanan Türkiye'nin 2019-2023 dönemini kapsayan vizyon, strateji ve politikaları kapsayan Kalkınma Planı yaşama geçirilecek. Yeni hükümet sistemine uyum düzenlemeleri üzerinde çalışan komisyonlar yürütmenin yeniden yapılandırılması çalışmalarını da şekillendirmeye başladı. Daire başkanlığı statüsünden sonra gelen tüm bürokratik yapı yeniden yapılandırılacak. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle kurumsal kalite artırılırken, görev, yetki ve sorumluluk paylaşımı da netleştiriliyor. Tüm meslek grupları için hakkaniyetli bir ücret dengesi oluşturulacak. Bütün kurumlardaki farklı unvanlarda ek gösterge tazminat sistemi de bütün boyutlarıyla yeniden değerlendirmeye alınacak. Kamu kurumları hızlı, etkili icraat öngören yeni sisteme uyumlu hale getirilecek. Kurumlar arası görev, yetki ve sorunluluk paylaşımı netleştirilecek.

KADROLU İŞÇİLER ALINACAK
Yaklaşık 1 milyon taşeron kadroya alınırken, yeni dönemde kamuya kadrolu işçi şeklinde personel alımı yapılacak. Alımlar Türkiye İş Kurumu üzerinden taşeron olarak değil kadrolu işçi olarak yapılacak. Verilen hizmetle personel ücret ilişkisi sağlıklı hale getirilecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, bundan sonra alımların İŞKUR üzerinden gerçekleştirileceğini belirterek, "Bu alanlarda kamuya personel alımımız nasılsa, kamu çalışanı anlamında tabi ki ön��müzdeki dönemde bu artarak devam edecek" dedi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.