Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Yayın
Print Al

Trump'ın kararı petrol fiyatını yüzde 3,4 artırdı

10 Mayıs 2018 Perşembe::

Trump'ın, İran ile olan nükleer anlaşmadan çekilme kararı, petrol fiyatlarını bir günde yüzde 3 artırdı. Trump'ın nükleer anlaşmadan çekilmesine Türkiye'nin yanı sıra bazı Arap ülkelerinin de tepki göstermesi büyük yankı uyandırdı. Trump'ın kararı sonrası, yaşanan gelişmelerin ardından küresel piyasada petrol fiyatları bugün yüzde 3'ün üzerinde artış gösterdi.

Yazı Boyutu : A A A A

77,44 DOLARA KADAR ÇIKTI
Dünya genelinde en yaygın olarak kullanılan Londra Brent türü ham petrolün varil fiyatı dünü 74,85 dolardan kapamasının ardından bugün 77,42 dolara kadar yükselerek yüzde 3,4 artış kaydetti.

ABD'nin Batı Teksas (WTI) türü ham petrolünün varil fiyatı da dünü 69,06 dolardan kapattıktan sonra bugün 71,34 dolara kadar tırmanarak yüzde 3,3 prim yaptı.

"ABD'NİN PETROL İHRACATINI OLUMSUZ ETKİLEYECEK"
Uzmanlar, ABD'nin İran üzerindeki yaptırımların 4 Kasım'dan itibaren tamamen yürürlüğe gireceğine dikkati çekerek, ülkenin petrol endüstrisinin, yatırımlarının, üretiminin ve ihracatının olumsuz etkileneceğini vurguladı.

Ayrıca, bugün açıklanan verilere göre, ABD'nin haftalık ham petrol ve benzin stoklarındaki düşüşün piyasa beklentisinin üzerinde geldiğine işaret eden uzmanlar, bunun da petrol fiyatlarının günlük artışında rol oynadığını belirtti.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.