Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Bilgi Merkezi
Print Al

Sevgilimiz Mehmetçik

14 Şubat 2018 Çarşamba::

Bugün kutlanan Sevgililer Günü’nün kahramanı Mehmetçik oldu. Sosyal medyada başlatılan “Bu yıl hediyeler Mehmetçiğe” kampanyasına destek çığ gibi büyüdü. Hediyelerin adresi olan Mehmetçik Vakfı’na bağışlar rekor seviyeye ulaştı

Yazı Boyutu : A A A A

Bugün kutlanacak Sevgililer Günü öncesinde sosyal medyada bir kampanya başlatıldı. "Bu yıl hediyeler Mehmetçiğe" kampanyasına destek çığ gibi büyüdü. Akademisyeninden sanatçısına kadar yüzlerce ünlü isim de kampanyaya destek verdi. Hediye gönderimlerinin ilk adresi ise Mehmetçik Vakfı oldu. Kuruma kısa mesaj yolu ile gönderilen destekler dün gece rekor seviyelere ulaştı.

TÜM YURTTAN GÜÇLÜ DESTEK
İş dünyası da gelişmelere kayıtsız kalmadı. Türkiye'nin en büyük sivil toplum kuruluşları arasında yer alan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) de üyelerine "14 Şubat'ta sevgilimiz Mehmetçik olsun. Mehmetçik Vakfı'na 10 TL bağış için; 'Mehmetçik' yazıp 2582'ye kısa mesaj gönderebilirsiniz" duyurusu yaptı. Türkiye'de Mehmetçik'e karşı büyük bir sevgi seli oluştuğunu ifade eden TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, "Bu değerin kıymetini her gün yaşamak gerekiyor. Bu yılki sevgilimiz Mehmetçik" açıklaması yaptı. Kampanyayı ilk başlatan isimlerden biri ise İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu oldu. Kadıoğlu'nun "14 Şubat'ta sevgilimiz Mehmetçik olsun. Hediyeler Mehmetçiklerimize alınsın" tweetleri binlerce retweet aldı.

Mehmetçik Vakfı o avukatın bağışını kabul etmedi
Birçok kişi de Mehmetçik'e gönderdiği hediyelerin fotoğraflarını paylaşarak kampanyaya destek oldu. Öte yandan başta İstanbul ve İzmir olmak üzere birçok ilde planlanan Sevgililer Günü etkinlikleri de iptal edildi. Edirne'de 14 Şubat Sevgililer Günü etkinlikleri kapsamında Zeytin Dalı Harekâtı'nı sürdüren askerlere, bilboardlar ve kentin ünlü şekerlemeleriyle, "Sevdamız vatanımız" mesajı gönderildi. Kampanyaya Anadolu'daki STK'lardan da destek geldi. Üyelerini Zeytin Dalı Operasyonu'na destek olmaya çağıran Türk Yerel Hizmet-Sen ise şu açıklamayı yaptı: "14 Şubat Sevgililer Günü'nü kutlayalım. Ama gelin bu yıl bu sene Afrin'de ve yurt genelinde terör örgütleriyle mücadele eden kahraman askerlerimize destek çıkalım. Şehit ailelerinin ve gazilerimizin bir nebze yaralarının sarılması için 14 Şubat Sevgililer Günü'nde sevgilimiz Mehmetçik olsun. Hediyelerimiz Mehmetçiğimize olsun."

SAHTECİLERE DİKKAT UYARISI
Kısa sürede çığ gibi büyüyen kampanya sahtekârların da hedefi olunca Mehmetçik Vakfı da dün bir açıklama yaptı. www.mehmetcik.org.tr dışında bir adreslerinin bulunmadığını açıklayan kurum, duyarlı vatandaşlara da gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti.

ASKERE ÇİÇEK DAĞITILDI
Türkiye genelinde organize olan lise öğrencileri de 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla bulundukları illerdeki komutanlıklara giderek, çiçek dağıttı. Flo Mağazacılık ve Sleepy markaları bugünkü tüm gelirini şehit ve gazi ailelerine dağıtacağını duyurdu.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.