Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Bilgi Merkezi
Print Al

10 Soruda Afrin gerçekleri

20 Ocak 2018 Cumartesi::

Afrin’e ‘Zeytin Dalı’ operasyonu başladı. Afrin, Türkiye'nin tam yanı başındaki bir terör yuvası. Türkiye'nin buna müdahale etme hakkı meşru olmasına rağmen başta ABD olmak üzere birçok güç, operasyona karşı çıkıyor.

Yazı Boyutu : A A A A

Bunun birçok sebebi var. Peki, ABD, PKK ve FETÖ'nün algı operasyonlarının aksine Afrin'deki gerçekler neler, PYD Suriye halkı için ne ifade ediyor, ABD'nin Suriye Kürtleri tanımlamasında hangi algı operasyonları ne amaçla kullanılıyor, Taha Dağlı sabah.com.tr için yanıtladı.

AFRİN'DEN YENİ BİR KOBANİ KAOSU MU ÇIKARMAK İSTİYORLAR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Afrin operasyonunu ilk gündeme getirdiğinde, Türkiye'de Kürtlere saldıracak yaygarası koparanlar oldu. Şimdi bu sesi daha da yükseltmeye başladılar. Afrin'e girmeyelim diye her yolu deneyen bir zihniyet var. Ve bu zihniyet algı operasyonları yürütüyor. Tabi bu durum akıllara 2014'teki Kobani olaylarını getiriyor.

AFRİN'E GİRMEYELİM DİYE HANGİ ALGI OPERASYONU GÜNDEMDE?

Afrin konusunu kapatmamız için Türkiye'de ve Suriye'de hatta Irak'taki Kürtleri bu algı operasyonunun etki alanına çekmek istiyorlar. Burada amaç şu, Türkiye Afrin'e girmesin, girmesini engellemek için de Kürtleri ayaklandırmaya yönelik hamleler atılıyor.

BU ALGI OPERASYONUNU KİMLER YAPIYOR?

Türkiye Afrin'e girerse ayaklanma çıkar, iç savaş çıkar şeklindeki söylemleri ilk dillendiren PKK-PYD'nin elebaşları oldu. Bundan yaklaşık 2 ay önce Birleşik Arap Emirliklerinin finanse ettiği ve başında FETÖ firarilerinin bulunduğu bir yayın organı, PKK-PYD propagandası yaparak, Türkiye'nin İdlib operasyonu ve bunun çerçevesindeki Afrin operasyonu devam ederse, iç savaş çıkar diye tehdide kalkıştılar.

PYD SURİYE'DE KÜRTLERİ NE ÖLÇÜDE TEMSİL EDİYOR?

PKK-PYD Suriye halkı için bir terör örgütüdür. Sadece Arap ve Türkmenler için değil. Azez'den Cerablus'a, Halep'te Şeyh Maksut'tan, Rakka'da Telabyad'a kadar birçok şehir ve ilçede ki bunların bir kısmı PKK işgalinde, hepsinde PKK terör örgütü olarak kabul ediliyor. Ve bu halk PKK'ya kesinlikle karşı duruyor. Çünkü PKK kendi çizgisinde olmayan Kürtleri bile 2011'den itibaren katletti, saldırdı, sürgün etti.

ABD VE BATI'NIN SURİYE KÜRTLERİ SÖYLEMİ BİR ALGI OPERASYONUNUN PARÇASI MI?

ABD ve Batı Suriye'de PKK-PYD veya SDG'yi Suriye Kürtleri olarak tanımlıyor. Bu kesinlikle gerçek değil. PKK-PYD terör örgütü Suriye'de Kürtler tarafından da karşılığı olmayan yabancı bir terör örgütü konumunda. Terör örgütünün bünyesinde yüzlerce batılı militan var, İngiliz, Amerikan, Kanadalı, Brezilyalı, Alman vs. Suriyeli olmayan, Müslüman olmayan, Arap olmayan, Kürt olmayan, Suriye'nin yerel unsurlarıyla hiçbir şekilde örtüşmeyen bir terör örgütü var ortada.

KOBANİ'DE AMAÇ NEYDİ, BURADA NEYİN PEŞİNDELER?

2014'te Kobani'de DAEŞ ile PYD teröristleri arasında sözde bir çatışma olduğunda, Türkiye'yi bu iki terör örgütünün ortasına çekmeye çalıştılar. Türkiye bu tezgaha gelmedi. O zaman da Kobani olaylarını Türkiye içerisine taşımaya kalktılar. PKK'lıların saldırıları oldu, PKK'lıların Kürtleri kışkırtma, provoke etme eylemleri oldu, HDP o gün de bunun öncüsüydü, bugün Afrin konuşulurken yine HDP'nin aynı dili konuştuğunu görüyoruz.

ORADA HESAPLARI TUTMADI, AFRİN'DE NE OLUR?

Kobani teşebbüsünde amaçladıkları şey olmadı ve birçok masum canı yaktılar. Kobani'de Türkiye teröristlerin o sözde çatışması sırasında sivillere kapısını açmıştı. Ve katliamın önüne geçmişti. Afrin'de de aynı durum söz konusu. Şu bir gerçek ki Türkiye bu tarz operasyonların hiç birinde sivillere en ufak bir zarar getirtmedi.

AFRİN'DE PKK İLE SİVİL AYRIMI NEDİR?

Afrin'in nüfusunun yarıya yakını Kürt bir o kadarı Arap, biraz da Türkmen var. PKK-PYD'nin terörist kadrosunun dışında sivil halkın bu terör örgütüne karşı çıktığı bir gerçek var ortada. Türkiye, Azez, Cerablus, El Bab, Dabık, İdlib gibi bölgelerde terör örgütlerinin yuvalandığı bu noktalarda 2 yıla yakın süredir operasyon yürütüyor ve bunların hiç birisinde sivillere bir zarar vermedi.

TÜRK ASKERİNİN GİRDİĞİ SURİYE ŞEHİRLERİNDE NELER OLDU?

Türk askeri İdlib'e girdiğinde İdlib halkı Türk bayraklarıyla şölen yaptı. Aynı manzarayı Azez'de, Cerablus'ta da gördük. Bu şehirlerdeki Suriyeliler ki bunların içerisinde Arap ve Türkmenlerin yanı sıra Kürtler de var, hepsi Türk bayraklarıyla Afrin operasyonuna destek veriyor.

PKK SURİYE'DE HALKA HANGİ ŞİDDET YÖNTEMLERİNİ KULLANIYOR?

PKK-PYD teröristleri Telabyad, Münbiç, Rakka ve daha birçok şehirde bu bölgelerin yerel halkının karşı çıktığı bir terör örgütü konumunda. Bunlar kendileri gibi düşünmeyen Kürtlere bile yıllardır saldırıyor ve onları da sürgün ediyor. PKK kendi terör kanunlarına uymayan her sivile şiddet uyguluyor.

AFRİN VE ÇEVRESİNDEKİ SURİYELİLER OPERASYON İÇİN NE DÜŞÜNÜYOR?

Suriye halkının 2011'den bu yana birçok düşmanı oldu. Esat rejimi ve ona bağlı militanlar, DAEŞ teröristleri ve bir de PKK-PYD teröristleri. Bunların hepsi Suriye halkını katletti. Özellikle Türkiye sınırına yakın bölgelerdeki halk, Türkiye'nin değerini çok iyi biliyor, Türk askerinin girdiği şehirlerde neler yaptığını, sivillere zarar vermediğini, şehirleri özgürleştirdiğini biliyor. Kaldı ki Suriye halkı PKK-PYD terör örgütünün ideolojisiyle de tamamen zıt düşüyor ve buna kesinlikle en baştan itibaren prim vermiyor.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.