Bugün: 19 Mart 2024 Salı
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | Liderlik
Print Al

513 adet HES hem enerji hem para basmaya başladı

17 Ocak 2018 Çarşamba::

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın yerli ve milli enerji stratejisi meyvelerini vermeye başladı. Enerji sektöründe zirveye emin adımlarla tırmanan Türkiye, enerji sektörünün önemli bileşenlerinden HES projelerini hayata geçirmeye devam ediyor.

Yazı Boyutu : A A A A

2017'nin ilk 11 ayında son 44 yılın en şiddetli kuraklığı yaşanmasına rağmen HES projeleri'nden 53 milyar kilovatsaat enerji üreten Türkiye, bu üretimle ekonomisine 8 milyar 700 milyon TL'lik katkı sağladı. Başbakan Binali Yıldırım, enerji sektöründeki büyümede Türkiye'nin dünyada Çin'den sonra ikinci ülke konumunda olduğunu belirterek, "Enerji talebimiz, 2023'te şu anki kapasitemizin iki katı olacak. Amacımız 2023'e kadar enerjideki dışa bağımlılığımızı azaltmak" dedi.

BÜYÜK ATILIM VAR
2003-2017 yılları arasında 513 adet HES'in işletmeye alındığını vurgulayan Yıldırım, "Söz konusu HES'lerin kurulu gücü toplamı 15 bin 86 megavat. Yıllık enerji potansiyelimiz özel sektör işbirliği ile 95.1 milyar kilovatsaate ulaştı. Bu enerji ile doğalgaz ithalatından yıllık 15 milyar TL tasarruf yapıldı. HES'ler cari açığımıza olumlu katkı sağlıyor" diye konuştu.

Binali Yıldırım, yapımı devam eden vizyon baraj projelerinden toplam bin 200 megavatlık Ilısu Barajı ve HES ile 558 megavatlık, Yusufeli Barajı ve HES'in Türkiye'nin enerji talebini karşılamada önemli bir yeri olacağını ifade etti.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.