Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Başarı
Print Al

Milyar dolarlık halka arzları teşvik edecek

3 Aralık 2017 Pazar::

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), halka arzların yüzde 30 yerli yatırımcı şartı dolayısıyla yurtdışına yönelmesinin önüne geçmek amacıyla, sermaye piyasası araçlarının satışı tebliğinde değişiklik yaptı. Söz konusu oran yüzde 20'ye düşürüldü.

Yazı Boyutu : A A A A

Yurtiçi yatırımcılara tahsis edilecek oranın düşürülmesinin büyük şirketlerin halka arzını kolaylaştırmak için yapıldığını belirten SPK Başkanı Vahdettin Ertaş, "Önümüzdeki aylarda çok büyük halka arzlar olacak. Milyar dolarlık halka arzlar bekliyoruz" dedi. Yurtiçi kurumsal yatırımcı tabanını da yüzde 20'den 10'a indirdiklerini ifade eden Ertaş, yurtiçi bireysel yatırımcılara halka arzdan tahsis edilecek oranın da yüzde 10'da bırakıldığını söyledi. Yeni tebliğ kapsamında, SPK'nın halka arz edilecek sermaye piyasası araçlarından yurtiçi bireysel ve kurumsal yatırımcılara tahsis edilecek asgari oranları sıfıra indirmesine veya bir kata kadar artırmasına da imkân tanındı.

HALKA ARZA TEŞVİK
Ertaş, "Büyük halka arzların Türkiye'de satışını kolaylaştırma, halka açılmaları teşvik etmek için yapılmış bir düzenleme" diye konuştu. Gelecek dönem halka arz yapacak şirket bilgilerine dair isim vermek istemediklerini de aktaran SPK Başkanı Ertaş, "Sabancı enerji şirketleri ve sağlık şirketleri var. Bunlar çok büyük halka arz yapacaklar" dedi.

DEVLER GELİYOR
Halka arza aracılık eden Ünlü&Co Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Ünlü, 2018'de 3.5 milyar dolarlık arz olacağını belirterek, "Enerji- SA, Medical Park, Şok, Memorial ve Defacto'nun arzı planlanıyor" bilgisini vermişti.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.