Bugün: 22 Ocak 2025 Çarşamba
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | Kişisel Gelişim
Print Al

KalDer 26. Kalite Kongresi

21 Kasım 2017 Salı::

KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Pilavcı:- 'Teknolojinin yükselişi ve dijital dönüşümün baş döndürücü hızı, Endüstri 4.0 olgusunu çok bilinen ve konuşulan bir hale getirdi'- 'Zaman, akışkan stratejiler zamanı... Kesintisiz bir bilgi akışını yönetebilecek şekilde yapılanmak, bildiklerimizi unutarak yeni bir girişimci gibi, paydaşlarla bir ağ içinde hareket etmeyi öğrenmek zorundayız'

Yazı Boyutu : A A A A

Türkiye Kalite Derneği (KalDer) Yönetim Kurulu Başkanı Buket Eminoğlu Pilavcı, "Teknolojinin yükselişi ve dijital dönüşümün baş döndürücü hızı, Endüstri 4.0 olgusunu çok bilinen ve konuşulan bir hale getirdi." dedi.
KalDer 26. Kalite Kongresi'nin açılışında konuşan Pilavcı, dönüşüm çağının, teknolojik gelişmelerden sosyal, kültürel, siyasi değişimlere, global ekonomik sistemdeki yeni yaklaşımlardan bölgesel politikalara kadar birçok alanı etkilediğini söyledi.

Pilavcı, içinde bulunulan çağda belirsizliğin yeni normal olarak kabul edildiğini, içinde bulunulan süreçte çeviklik, öngörü, hızlı karar alma, uygulama ve en önemlisi uyum sağlamanın kurumsal ve bireysel yetkinlikler listesinde üst sıralarda yer almaya başladığını kaydetti.

Yeni dünya düzeninde ekonomi ve etik, eylem ve derin düşünme, maddi güç ve sevgi gibi dilemmaları bağdaştırma kabiliyetine sahip yeni bir lider nesline ihtiyaç olduğunu ifade eden Pilavcı, şunları kaydetti:

"Zaman, akışkan stratejiler zamanı... Kesintisiz bir bilgi akışını yönetebilecek şekilde yapılanmak, bildiklerimizi unutarak yeni bir girişimci gibi, paydaşlarla bir ağ içinde hareket etmeyi öğrenmek zorundayız. Ünlü yazar Harari'nin Sapiens kitabında söylediği gibi 'İnsanlık ciddi bir yol ayrımında.' Bir dizi beklenmedik olay, çok farklı ve istenmeyen potansiyellerin gerçekleşmesinin önünü açabilir.

Teknolojinin yükselişi ve dijital dönüşümün baş döndürücü hızı, Endüstri 4.0 olgusunu çok bilinen ve konuşulan bir hale getirdi. Ama bizler konuşurken, bu devrimsel dönüşüm aslında gelişim eğrisinin kırılma noktasına doğru hızla yükseliyor ve insani yeteneklerin yeniden tanımlandığı Endüstri 5.0, yani iş birlikçi endüstri çağının temelleri atılıyor. Yeni çağın taleplerine bakarsak yenilikçilik, kültürel farkındalık, bireyselleşen taleplere cevap verecek çözümler üretme, sezgisel yeteneklerini maksimum kullanma, geleceği şekillendiren trendleri ortaya koyma gibi yetenekleri hemen seçebiliriz."

- "Teknoloji, küresel refaha hizmet eden bir kaldıraç olarak ele alınmalı"

Buket Eminoğlu Pilavcı, Mart 2017'de Almanya'nın Hannover kentinde düzenlenen teknoloji fuarı CeBIT'te, Japonya Başbakanı Shinzo Abe'nin "Toplum 5.0" konseptini paylaştığını, bu yaklaşımın dijital dönüşüm yarışındaki tüm ülke liderleri nezdinde bir farkındalık oluşturduğunu, önderliğin Batı'da olduğu algısını da kırarak Japonya'yı bir adım öne geçirdiğini söyledi.

Gerçekleştirilen tüm küresel gelişme ve büyümelerin, sadece ve sadece insanlığın refahı, yani yaşam kalitesi için olduğunu vurgulayan Pilavcı, teknolojinin, toplumlar tarafından tehdit olarak değil, küresel refaha hizmet eden bir kaldıraç olarak ele alınması gerektiğini kaydetti.

Sadece dijital dönüşümün kurumlarda yayılımı ile değil, aynı zamanda toplumun da akıllı topluma evrilmesi için adımların bilinçle atılması gerektiğini belirten Pilavcı, şunları söyledi:

"Peki bu konudaki sosyopolitik ön yargı, toplumsal ve kurumsal direnç, hukuk sistemindeki engel ve boşluklar, nesnelerin dijitalleşmesindeki bilimsel eksiklikler, kalifiye personel eksikliği ve konservatif eğitim sistemi gibi duvarları aşabilecek miyiz? Görülüyor ki gelecekte insanların yeteneklerine göre çok daha farklı bir eğitimden geçmeleri gerekecek. Dönüşüm sürecinin başarıyla gerçekleşmesi, doğru bir metodoloji, isabetli ve ilham veren bir liderlikle mümkün görünüyor."

Ne üretildiğinden çok nasıl üretildiğinin farklılaştığı, mesleklerin evrildiği, özünde alışkanlıkların, dolayısıyla insanın ve toplumların değiştiği bu çağda, yeni iş modelleri kadar insan faktörünün de önemli olduğunu vurgulayan Pilavcı, kongre kapsamında daha çok insan konuşulacağını söyledi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.