Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Bilgi Merkezi
Print Al

"Türkiye'nin En Spor Fuarı" Yenikapı'da

11 Kasım 2017 Cumartesi::

"Türkiye'nin En Spor Fuarı" Yenikapı'da 3 Gün Boyunca Maraton Severleri Ağırlayacak. Türkiye'nin uluslararası alanda en önemli koşu etkinliği ve dünyada kıtalararası koşulan ilk yarış olan Vodafone İstanbul Maratonu, 12 Kasım Pazar günü 39'uncu kez düzenlenecek.

Yazı Boyutu : A A A A

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor İstanbul tarafından Vodafone'un isim sponsorluğunda "Çocuklarımızın geleceği için koşuyoruz" temasıyla gerçekleştirilecek Vodafone 39. İstanbul Maratonu, dünyanın dört bir yanından 30 bine yakın sporcuyu 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde buluşturacak. Maratona 3 gün kala Yenikapı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde başlayan Maraton ve Spor Fuarı'nın açılışında düzenlenen basın toplantısında tüm İstanbullular çocuklara daha iyi bir gelecek sunmak için koşmaya davet edildi. Toplantıya Ece Vahapoğlu, Fulden Uras ve Betül Demir gibi ünlü isimler de katıldı.

9 Kasım 2017 - İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor İstanbul tarafından Vodafone'un isim sponsorluğunda düzenlenecek Vodafone 39. İstanbul Maratonu 12 Kasım Pazar günü koşulacak. Dünyada kıtalararası koşulan ilk yarış olan ve Vodafone'un bu yıl 6'ncı kez ismini vereceği maraton, "Çocuklarımızın geleceği için koşuyoruz" temasıyla gerçekleştirilecek.

Vodafone 39. İstanbul Maratonu'na 3 gün kala Yenikapı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde "Türkiye'nin En Spor Fuarı" sloganıyla başlayan Maraton ve Spor Fuarı'nın ilk gününde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, Spor İstanbul Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ve Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy'un katılımıyla bir basın toplantısı düzenlendi. Ece Vahapoğlu, Fulden Uras ve Betül Demir gibi ünlü isimlerin de hazır bulunduğu toplantıda, Vodafone 39. İstanbul Maratonu ile ilgili detaylar paylaşılırken, tüm İstanbullular çocuklara daha iyi bir gelecek sunmak için koşmaya ve maratona destek vermeye davet edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, şunları söyledi:
"Maratonumuz ilk defa 1979 yılında 34 kişiyle başlanan bir koşu. Bu yıl 100 bin kişinin üstünde bir katılım bekliyoruz. Maratonumuzun, halkımızı sporla kaynaştırmak ve barıştırmak adına çok büyük katkısı var. Bu yıl çocuklarımız için koşuyoruz. Çocuklarımızın daha fazla spor yapmasına ve ailelerimizin bu konuda teşvik edilmesine önem veriyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak çocuklarımızın spor yapması konusunda ciddi emek harcıyoruz. Son 15 yılda spora yaklaşık 3 milyar TL katkımız oldu. 183 okulda spor salonu yaptık. Vodafone İstanbul Maratonu da iyi bir noktaya geldi. Dünyada kıtalararası yapılan tek maraton. İnanıyoruz ki, bundan sonra da gelişmesini devam ettirecek ve dünyada hak ettiği noktaya gelecek. Tüm İstanbulluları 12 Kasım'da maratonumuza bekliyorum."

Spor İstanbul Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, şöyle konuştu:
"Maraton ve Spor Fuarı'nda dünyaca ünlü markaların yanı sıra birçok sivil toplum kuruluşumuz da hazır bulunuyor. Sahne etkinliklerimiz ve seminerlerimiz olacak. Çipli koşmak isteyen vatandaşlarımız, buradaki STK'lardan birine 40 TL bağışta bulunurlarsa, geç kayıt imkânına sahip olacaklar. Bu yıl maratonda, çok özel varlıklarımız olan çocuklarımız için koşacağız. Diğer yandan, özellikle 10 ve 15 km'lerde ciddi bir ilginin olması parkurda da yenilik yapma ihtiyacı doğurdu. Bütün start'larımız 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün 300 metre gerisinden başlayacak. 10 km finişi İstanbul Ticaret Üniversitesi'nin önünde, 15 km finişi ise yoğunluktan dolayı Yenikapı Meydanı'nda bitecek. Bu yıl 86 elit atletimiz var. Parkur rekoru bekliyoruz. Bu yıl maratonda ilk kez mobil tavşan atlet uygulamasını hayata geçireceğiz. Spor İstanbul eğitmenlerinden oluşan bir çip ekibi oluşturduk. Maratonumuzu bu ekibimiz ölçecek. Yeşil maraton olmazsa olmazımız. Geri dönüşümlü materyaller kullanıyoruz. Maraton Hatıra Ormanı'mız da her geçen yıl büyüyor. Katılımcılarımız, sembolik bir ücret karşılığında ağaç sahibi olabilecek."

Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, şunları ifade etti:
"Vodafone İstanbul Maratonu, hedeflenen noktaya gelmiş durumda. Bu yıl parkur rekoruyla birlikte dünyadaki maratonlar arasındaki yerini en üst seviyeye taşıyacağına inanıyoruz. Maraton, atletizmin halk arasında yaygınlaşmasına, Türk atletizminin dünyada ve Avrupa'da en üst seviyeye çıkabilmesine vesile ve destek olan bir organizasyondur. Bu önemli organizasyona emeği geçen, başta İBB olmak üzere, Vodafone ailesine ve Spor İstanbul'a şükranlarımı arz ederim."

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy ise şunları kaydetti:
"Vodafone olarak, İstanbul'un kentlilik ve sportmenlik bilincine, dinamizmine, küresel marka değerine katkıda bulunan çok özel bir etkinlik olan Vodafone İstanbul Maratonu'nu 6 yıldır büyük bir gurur ve heyecanla destekliyoruz. Maratona katılım oranları her yıl bizim sponsorluğumuzun da katkısıyla artıyor. Çipli koşucu sayısı 2011'den bu yana yaklaşık 4 kat arttı. Bu yıl da ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın dijital eğitimine katkıda bulunmak için koşacağız. Maraton günü halk koşusunun bitiş noktası olan Vodafone Park'ın önünde kurulacak 'Yarını Kodlayanlar' standımıza gelip kayıt yaptıran ilk 1.000 çocuğa kodlama eğitimi vereceğiz. Teknolojimizle de maratonu desteklemeye devam ediyoruz. Daha efektif ve yaygın kullanım için VMaraton'daki tüm statik bilgileri 'Vodafone Yanımda' uygulamamıza taşıdık. Kullanıcılarımız, daha önce VMaraton üzerinden eriştikleri, maratonla ve sağlıkla ilgili bilgilere şimdi 'Vodafone Yanımda' uygulaması üzerinden kolayca erişebiliyor. Maratonun bir şenlik havasında geçmesi için İstanbul'un dört bir yanını Vodafone kırmızısı ile donatacağız. Bu yıl halk koşusunun ilk kez son bulacağı Vodafone Park'taki şenlik alanımızdan tüm katılımcılarımız gün boyu yararlanabilecek. Ayrıca, Vodafone'lular için Kasım ayı boyunca hem çocuklar hem de yetişkinlere yönelik olarak sunacağımız marka indirim ve fırsatlarıyla maraton coşkusunu daha da artıracağız. Tüm İstanbulluları, 12 Kasım Pazar sabahı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde buluşup kıtaları geçmeye ve ailece, çocuklarımızla birlikte, güzel bir gün geçirmeye davet ediyoruz."

Yarış paketleri teslim edilecek
Maraton ve Spor Fuarı süresince, maraton hakkında kapsamlı içerik sunulurken, maraton (42,195 km), 15 kilometre koşusu ve 10 kilometre koşusu katılımcılarına göğüs numarası, zamanlama çipi, yarış tişörtü ve çantadan oluşan yarış paketleri teslim edilecek. Yaklaşık 100 bin vatandaşın katılmasının beklendiği halk koşusu için de katılımcılar tişörtlerini Maraton ve Spor Fuarı'ndan alabilecek.

Geç kayıt imkânı sunulacak
Vodafone 39. İstanbul Maratonu'nda koşmak isteyenler, Maraton ve Spor Fuarı'nda geç kayıt yaptırabilecek. Buna göre, sosyal sorumluluk ortaklarından olan sivil toplum kuruluşlarına en az 40 TL bağış yapmak ve 100 TL kayıt ücretini ödemek kaydıyla geç kayıt yaptırmak mümkün olacak. Geç kayıtlar için, maraton (42,195 km), 15 kilometre koşusu ve 10 kilometre koşusu olmak üzere 3 kategoride toplam 2.100 [FB1] göğüs numarası ayrıldı.

2012 yılında Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) tarafından "Altın Kategori" unvanına layık görülen ve Avrupa'nın en iyi 11, dünyanın en iyi 22 maratonundan biri olan maratona geç kayıtlarla birlikte yaklaşık 30 bin çipli koşucunun katılması bekleniyor.

Vodafone 39. İstanbul Maratonu ile ilgili en güncel bilgilere resmi Facebook etkinlik sayfasından ve www.maraton.istanbul adresinden ulaşabilirsiniz.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.