Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | İnsan Kaynakları
Print Al

Ocak'ta emekliye çifte zam

11 Kasım 2017 Cumartesi::

Ocak’ta SSK ve Bağ-Kur emeklileri enflasyon, memur emeklileri ise toplu sözleşme zammı alacak. Her ay ödenen ek ödeme de artacak. Yaklaşık 9 milyon SSK ve Bağ-Kur emeklisinin Ocak zammını, 2017'nin ikinci yarısında gerçekleşen enflasyon belirleyecek.

Yazı Boyutu : A A A A

Emeklilerin zam ayı yaklaşıyor. Ocak'ta tüm emeklilerin maaşı artacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, enflasyon, memur emeklileri ise toplu sözleşme zammı alacak. Ayrıca aylıklar artacağı için, her ay verilen net maaşların yüzde 4'ü oranındaki ek ödeme (vergi iadesi) de yükselecek.

EMEKLİYE 162 LİRA ARTIŞ

Takvim'in haberine göre yaklaşık 9 milyon SSK ve Bağ-Kur emeklisinin Ocak zammını, 2017'nin ikinci yarısında gerçekleşen enflasyon belirleyecek. Merkez Bankası'nın enflasyon tahminine göre, bu oran yüzde 3.69 olacak. Ayrıca maaş artacağı için ek ödeme de yükselecek. Örneğin; halen en yüksek emekli aylığı 4 bin 240 lira seviyesinde bulunuyor. Bu maaşı alan emekliye her ay 169,6 lira ek ödeme veriliyor. Emeklinin eline ek ödemeyle birlikte 4 bin 409 lira 60 kuruş geçiyor. Eğer zam oranı yüzde 3.69 olursa emeklinin aylığı 4 bin 396 lira 45 kuruşa, ek ödeme de 175 lira 86 kuruşa yükselecek. Bu durumda emeklinin eline geçecek toplam para 4 bin 572 lira 31 kuruşa çıkacak. Emeklinin gelirinde 162 lira 71 kuruşa varan artış gerçekleşecek.

3. ZAM İHTİMALİ VAR

Memur emeklilerine ise Ocak'ta toplu sözleşme kapsamında yüzde 4'lük zam yapılacak. Ayrıca bu zamla aylıklar yükseleceği için her ay verilen maaşın yüzde 4'ü oranındaki ek ödeme de yükselecek. Böylece memur emeklileri de çifte zam almış olacak. Takvim'in haberine göre, bu arada 2017'nin ikinci yarısında enflasyon yüzde 4'ü aşarsa, memur emeklilerine enflasyon farkı da verilecek. Böylece memur emeklileri, Ocak'ta üçüncü zammı da alabilecek. Ancak 2017'nin ikinci 6 aylık dönemindeki enflasyon, Merkez Bankası'nın tahminindeki gibi yüzde 3.69 olarak gerçekleşirse, fark olmayacak.

E-DEVLET'TEN GÖRÜLEBİLİYOR

Emeklilerin pek çoğu bankaya yatan parayı maaşları olarak biliyor. Bu nedenle de ek ödeme konusunda kafa karışıyor. Oysa bankaya yatan ödemenin içerisinde hem net maaş hem de ek ödeme bulunuyor. Bunu öğrenmek de çok kolay. e-Devlet şifresiyle hesaba girildiğinde maaş bilgisi bölümünde bordro benzeri bir sistemle karşılaşılıyor. Burada emeklinin net maaşı ve ek ödemesi ayrı ayrı gösteriliyor..

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.