Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Bilgi Merkezi
Print Al

KGF süresiz hale geliyor

2 Kasım 2017 Perşembe::

Türk Eximbank ev sahipliğinde düzenlenen 8. Aman Union Yıllık Toplantısı'nda konuşan Başbakan Binali Yıldırım, Kredi Garanti Fonu'nu (KGF) mütemadi yapacaklarını belirterek, "Dönen kredilerde kullanmak suretiyle piyasaya, işletmelerimize, üretim yapan firmalarımıza kaynak temin etmeye devam edecek" dedi.

Yazı Boyutu : A A A A

Yıldırım, yeni destek paketleriyle ihracatçılara 3 milyar TL nakit destek vereceklerini belirterek, ticaret merkezi sayısını artıracaklarını da kaydetti. Ismarlama usulü teşvik sistemini hayata geçirdiklerini anlatan Yıldırım, "Her türlü projeye değil, anlamlı projelere, farklılık sağlayan projelere veriyoruz. Bu sayede küresel yatırımların odak noktası haline gelmesini sağlıyoruz" diye konuştu.

ARA MALI İÇİN PROGRAM
Daha sonra Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) düzenlediği 'İhracatçılar Haftası' programına katılan Başbakan Yıldırım, ara malı ithalatını azaltmak için millileştirme yönünde özel bir program başlatacaklarını açıkladı. Yıldırım, "Hedefimiz yatırım, üretim, istihdam, ihracat... Ekonominin rabiası da bu" dedi. Türkiye ekonomisi için 2016'da felaket senaryoları yazan değerlendirme kuruluşlarının şimdi tahminleri yükselttiğini belirten Yıldırım, "6 ayda 3 sefer düzeltme yaptılar. Yılsonuna kadar bir düzeltme daha yapacaklar merak etmeyin" dedi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de 12 aylık ihracatın yüzde 10.7'lik artışla 154.2 milyar dolara ulaştığını belirterek, "Orta Vadeli Programı 2 ay öncesinden yakalamış olduk" dedi. TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi de ihracat teşviklerine değinerek, "Biz asıl teşekkürümüzü OVP'deki ihracat hedefini aşarak edeceğiz" mesajı verdi.

BÜYÜK İKRAMİYE
Başbakan Yıldırım, ihracat rakamlarını Ekonomi Bakanı Zeybekci ve TİM Başkanı Büyükekşi ile birlikte açıkladı. Yıldırım, kendisine rakamların yazılı olduğu zarfın verilmesi üzerine "Büyük ikramiye" dedi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.