Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | Şirket Kültürü
Print Al

Yakıttan tasarruf etmenin 10 altın kuralı

23 Ekim 2017 Pazartesi::

1) Hı­zı­nı­zı sı­nır­la­yın:
Ara­cın hı­zı art­tık­ça ya­kıt tü­ke­ti­mi de ar­tar. An­cak yük­sek hız gi­bi çok dü­şük hız­da sey­ret­mek de 100 ki­lo­met­re­de faz­la­dan 1 lit­re tü­ket­iminize ne­den ola­bi­lir.

Yazı Boyutu : A A A A

Ara­cın hı­zı art­tık­ça ya­kıt tü­ke­ti­mi de ar­tar. An­cak yük­sek hız gi­bi çok dü­şük hız­da sey­ret­mek de 100 ki­lo­met­re­de faz­la­dan 1 lit­re tü­ket­iminize ne­den ola­bi­lir.

2) Ani fren­den ka­çı­nın: Ya­vaş ya­vaş hız­la­na­rak ve müm­kün ol­du­ğunca yu­mu­şak vi­tes ge­çiş­le­riy­le ya­kıt ta­sar­ru­fu sağ­la­ya­bi­lir­si­niz. Ma­nev­ra­lar ve ani fren­le­me­ler yap­mak gi­bi ag­re­sif sü­rüş tar­zı yu­mu­şak sü­rüş­ten yüz­de 20 da­ha faz­la ya­kıt tü­ke­tim­le so­nuç­la­na­bi­lir.

3) Mümkün olan en yüksek vitesi seçin: Otomobili belirli bir hızda mümkün olan en yüksek viteste kullanmak yakıt tasarrufunuzu arttırabilir. Düşük viteslerde, yüksek motor devriyle seyretmek yakıt tüketimini artırır.


4) Dikkatli kullanın: Klima, motor için ekstra bir yüktür. Klima kullanılmaması yüzde 3___e kadar yakıt tasarrufu sağlar. Özellikle kışın dışarıdaki hava sıcaklıkları izin verdiği ölçüde klimayı kapatmayı tercih edin.

5) Aşırı rölantiden kaçının: Beklerken motoru kapatmak ve hareket için hazır olduğunuzda tekrar çalıştırmak arabayı hareketsiz durumda çalıştırmaktan daha az yakıt harcar.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.