Bugün: 22 Ocak 2025 Çarşamba
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | Kişisel Gelişim
Print Al

İş Hayatında Başarıya Ulaşmanızı Kolaylaştıracak 9 Alışkanlık

10 Ekim 2017 Salı::

Günümüzde, iyi bir okuldan mezun olmak, yabancı dil bilmek gibi özellikler başarılı bir iş hayatını garantilemek için yeterli olmuyor. Kişiliğiniz, iş yerindeki davranışlarınız, olaylara yaklaşımınız başarınızı büyük oranda etkiliyor.

Yazı Boyutu : A A A A

Sizi iş hayatında başarıya taşıyacak alışkanlıklar ve prensipler edinerek geleceğe sağlam adımlarla ilerleyebilirsiniz. Kariyer basamaklarını adım adım tırmanmanız, iş hayatında başarıyı yakalamanız için edinmeniz gereken alışkanlıkları araştırdık…

Sizden Ne Beklendiğini Bilin

Başarılı olmanın anahtarlarından biri sizden ne istendiğini tam olarak anlamanızdır. İşvereniniz bir görevi yerine getirmenizi istediğinde, görevi tam olarak kavradığınızdan emin olun, görevi doğru bir şekilde yerine getirmeniz ancak bu şekilde mümkün olacaktır.

Hiçbir Görevi Yapmış Olmak İçin Yapmayın

Yapmanız gereken görevleri geçiştirmeyin veya hemen bitirmek için baştan savma bir şekilde yapmayın. Size verilen her görevi özverili bir şekilde ve eksiksiz tamamlamanız iş yerinde yükselmenizi sağlar çünkü üstleriniz size verecekleri her görevin layıkıyla yerine getirileceğinden emin olurlar ve sizi önemli pozisyonlara getirecekleri zaman şüpheye düşmezler.

Pozitif Olun

Güler yüzlü ve her zaman pozitif bir yaklaşım içinde olmak iş yerinde başarılı olmanızı sağlayacak bir tutumdur. İş arkadaşlarınızı destekleyici tavırlar sergilemeniz, onlarla ilişkilerinizi saygılı bir samimiyet seviyesinde tutmanız, ekip çalışmasına uygun davranışlar içinde olmanız sizi kariyerinizde bir adım öteye taşıyacaktır.

Eleştiri Kabul Etmeyi Bilin

Eleştiri kabul etmek de övgü kabul etmek kadar önemli bir meziyettir. Size ve işinize getirilen eleştirileri olumlu bir şekilde karşılamak ve onlardan faydalı olabilecek sonuçlar çıkarmak iş yaşamında başarının altın anahtarlarından biridir. Bir eleştiri ile karşılaştığınızda sinirlenmeyin ve karşınızdakinin söylediklerini iyice anlamadan asla cevap vermeyin.

Kendinizi Geliştirin

İş hayatında başarıyı yakalayanlar kendilerini yetiştirmeyi, güncel hayata uyum sağlamayı, alanlarındaki yenilikleri takip etmeyi başaran insanlardır. Senelerce aynı noktada saymanız sizin ilerlemeye ve yükselmeye uygun bir aday olmadığınızı düşündürecektir. Bu sebeple alanınızla ilgili kendinizi geliştirmeyi prensip edinin ve bunu sertifikalarla, eğitim belgeleriyle somut hale getirmeyi unutmayın.

Şikâyet Etmek Yerine Çözüm Üretin

Hayatın her alanında olduğu gibi iş yerinde de sorunlar karşısında söylenenler değil, o sorunlara çözüm getirenler önemli yerlere gelir. Çözüm üretmek yerine devamlı şikâyet etmeniz sizi güçsüz ve uyumsuz bir karakter olarak gösterecektir.

Dış Görünüşünüze Dikkat Edin

Katılacağınız ilk iş görüşmesinden emekliliğinize dek asla aklınızdan çıkarmamanız gereken bir ayrıntı her zaman temiz ve bakımlı görünmeniz gerektiğidir. Bu, pahalı kıyafetler giymeniz gerektiği anlamına gelmez. Kıyafetlerinizin temiz, ütülü, deliksiz – söküksüz olması ayrıca her zaman kişisel temizliğinize özen göstermeniz aranan bir eleman olmanızı sağlayacaktır.

Zamanı İyi Yönetin

En başarılı çalışanlar zamanını iyi kullananlardır. Hem üzerinize düşen görevleri vaktinde tamamlamanız, iş akışında gecikmelere sebep olmamanız büyük önem taşır. Ayrıca iş yerine vaktinde gitmeniz, toplantılara geç kalmamanız sizin güvenilir bir çalışan olduğunuz izlenimini güçlendirecektir.

Kişisel Hayatınızla İş Hayatınızı Ayrı Tutun

Başarılı olmanın anahtarlarından biri sizden ne istendiğini tam olarak anlamanızdır. İşvereniniz bir görevi yerine getirmenizi istediğinde, görevi tam olarak kavradığınızdan emin olun, görevi doğru bir şekilde yerine getirmeniz ancak bu şekilde mümkün olacaktır.

24 EYLÜL 2017

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.