Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | Kişisel Gelişim
Print Al

Kombiyi kapatmak faturayı şişiriyor

6 Ekim 2017 Cuma::

Kış ayı yaklaşırken doğalgaz faturalarıyla ilgili tedirginlik de başladı. Baymak Ürün Müdürü Şahin Özkan, yaklaşan soğuk havalarda kabarık doğalgaz faturası ödememek için yapılması gerekenleri anlattı.

Yazı Boyutu : A A A A

Kombi kullanımı hakkında doğru bilinen yanlışların oldukça fazla olduğunu söyleyen Özkan, faturaları düşürmek için atılması gereken ilk adımın yoğuşmalı kombi kullanmak olduğunu söyledi. Kombiyi sabit ısıda tutmak gerektiğinin altını çizen Özkan, "Bakımı düzenli yaptırmak ise alınması gereken ilk önlemler arasında geliyor" dedi. Kombilerin yanlış kullanımının tüketiciye kabarık doğalgaz faturaları olarak geri döndüğünü anlatan Şahin Özkan, kombi seçimine ve kullanım önerilerine dikkat ederek bunun önüne geçmenin mümkün olduğunu vurguladı.

DOĞRU KOMBİ ÖNEMLİ
Faturanın kabarmaması için kombi seçiminin en önemli adım olduğunu vurgulayan Özkan, "Alınan kombinin teknik servis hizmeti ve yedek parçalarının kolaylıkla bulunabilmesi gerekiyor. İlk planda fiyatını dikkate almak yerine 'ucuz olanı değil, kullandıkça size ucuza gelecek olanı seçmek', yapılması gerekenlerin başında geliyor. Bu aşamada da kombinin yoğuşmalı ve enerji veriminin yüksek olması önemli" şeklinde konuştu. Kombinin ve tesisatın sağlıklı çalışıp uzun ömürlü olması için bakımlarının yılda bir kez mutlaka yetkili servisler tarafından yapılması gerektiğini anlatan Özkan, bakımı yaptırılmayan kombi ve tesisatın veriminin düştüğünü ve ömrünün kısaldığını kaydetti. Özkan, "Verimi düşen kombi daha fazla doğalgaz tüketir ve evinizi daha az ısıtır. Bunlar da kullanıcıya kabarık doğalgaz faturaları olarak geri döner" dedi.

TERMOSTAT TASARRUF ETTİRİR
Oda termostatıyla sadece 1 dereceyle bile tüketimden yüzde 10 tasarruf sağlamanın mümkün olduğunu aktaran Özkan, şunları anlattı: "Oda termostatları, oda sıcaklığını konfor şartlarında sabit tutar. Oda sıcaklığını gereksiz yere 1 derece artırmak, yıllık yakıt tüketimini ortalama yüzde 10 artırır. Bu yüzden kombinizi odanın ısısına göre çalıştıran oda termostatı, tasarruf içim önemli bir çözüm."

YÜZDE 30 ORANINDA İYİLEŞME
Kombiyi kapatıp açmak yerine, sürekli açık tutarak ısıyı sabitlemenin enerji tasarrufu sağladığını anlatan Özkan, "Evde olmadığınız zamanlarda ısı seviyesi minimum 15-16 santigrat derecede olursa hem evinizde daha konforlu bir ortam sağlamış olursunuz hem de tasarruf edersiniz" dedi. Özkan, ısı yalıtımı, cihaz seçimi, tam yanmanın sağlanması, belirli periyotlarla kontrol gibi önlemlerle doğalgaz faturalarında yüzde 30 oranında iyileşme sağlanabileceğini kaydetti.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.