Bugün: 19 Mart 2024 Salı
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | Kişisel Gelişim
Print Al

Çocukları gripten koruma yolları

30 Eylül 2017 Cumartesi::

Mevsim değişiklikleri nedeniyle çocuklar enfeksiyon ve gribe hazırlıksız yakalanıyor. Okulların başlaması ve mevsim değişikliği aynı döneme denk geldiği için, çocuklar genelde grip gibi enfeksiyonlara ve soğuk algınlığına hazırlıksız yakalanabiliyor.

Yazı Boyutu : A A A A

Sabri Ülker Vakfı, bu dönemde görülebilecek hastalıklara karşı önlem almak için ebeveynlere şu önerilerde bulunuyor. Çocuklara meyve ve sebze yeme alışkanlığı kazandırmak çok önemli
Özellikle taze meyve ve sebze tüketiminin bağışıklık sistemini desteklediği böylelikle enfeksiyon ve soğuk algınlığına karşı koruyucu etkisi olduğu biliniyor. Anne ve babalar çocukların beslenme çantasına sevdikleri kış meyvelerini koyarak çocukların meyve yemeye teşvik edebilir. Aynı zamanda çocuklar, anne ve baba veya kardeşlerini örnek aldığı için, bu alışkanlığı evde kazanması oldukça önemli. Yeterli ve dengeli beslenme, çocukları hastalıklardan korumanın yanı sıra bedensel ve zihinsel gelişimleri için de büyük önem taşır.

Daha sık el yıkamak enfeksiyonun önüne geçiyor
Grip gibi enfeksiyon salgınları okullarda çok sık ortaya çıkabiliyor. Gün içerisinde birbiriyle çok fazla temas eden, toza, kire maruz kalan çocuklarda enfeksiyon riski de artıyor. Bunun önüne geçmek için öncelikle çocuklara hijyen kurallarını öğretmek gerekiyor. Çocuklara, ellerini sık sık yıkamaları, hasta olan arkadaşlarıyla çok yakın temas kurmamaları yönünde de bilgi verilmesi gerekiyor.

Erken uyumak bağışıklığı kuvvetlendirir
Yaz aylarında çok daha rahat bir uyku düzenine alışan çocuklar, okul döneminde düzenli uykuya geçmekte zorlanıyor. Yeterli uyku, çocuğun her türlü gelişimini, sağlığını ve okuldaki başarısını olumlu yönde etkiliyor. Gribi önlemenin en önemli yollarından biri de düzenli uyku olarak öne çıkıyor. Yetersiz uykuyla okula giden çocukların bağışıklık sistemi zayıf düşüyor, gribe karşı daha dayanıksız hale geliyor.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.