Bugün: 19 Mart 2024 Salı
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | İş Yönetimi
Print Al

Mesleki yeterlilik iş kazalarını azalttı

21 Ağustos 2017 Pazartesi::

Çalışma hayatında yaşanan iş kazalarını yüzde 60 azaltan Mesleki Yeterlilik Belgesi alma zorunluluğunun kapsamı genişletiliyor.

Yazı Boyutu : A A A A

Hem iş sağlığını ve güvenliğini sağlamak hem de çalışma hayatına nitelikli işgücü kazandırmak amacıyla hayata geçirilen Mesleki Yeterlilik Belgesi artık kasaplara, valelere, yaşam koçlarına, emlakçılara ve ikinci el otomobil satıcılarına da zorunlu olacak.

İŞ KAZALARI AZALDI
Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Adem Ceylan, "Artık her önüne gelen 'Bu işte ben de varım' diyemeyecek. Hem çalışma hayatında iş sağlığı ve güvenliğini yaygınlaştıracağız hem de nitelikli işgücünü sağlayacağız" dedi. Ceylan, belge zorunluluğu getirildikten sonra iş kazalarında yüzde 60 azalma tespit edildiğini belirterek şunları söyledi: "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 2012'de hem iş sağlığı ve güvenliği artırılsın hem de bu mesleklerde etkinlik ve verimlilik artırılsın diye belge zorunluluğu getirme yetkisi verdi. Tehlikeli ve çok tehlikeli olarak tabir edilen meslek kollarına zorunluluk getirdik.

KAPSAM GENİŞLEDİ
Zorunluluk getirmemizle beraber iş kazalarında yüzde 60 azalma tespit ettik.
Şimdi zorunluluk getirdiğimiz iş kollarını 80'e çıkarıyoruz. Vale, yaşam koçları, nefes koçları, ikinci el otomobil satıcıları, emlakçılar gibi günlük hayatımızda sıklıkla karşılaştığımız mesleklere de belge zorunluluğu getiriyoruz."

220 BİN KİŞİYE YETERLİLİK BELGESİ VERİLDİ
220 bin kişiye Mesleki Yeterlilik Belgesi verildiğini ifade eden Ceylan, "Belgenin çalışanlara ve işverenlere herhangi bir maliyeti bulunmuyor. Sınav ücretlerinin tamamı hükümet tarafından karşılanıyor. Şimdiye kadar 83 kuruluşumuzu akredite ettik. TOBB, sanayi ve ticaret odaları, belediye ile üniversiteler gibi çeşitli kuruluşlarının sınav yapma ve belgelendirme yetkisi var. 220 bin kişiye mesleki yeterlilik belgesi verdik" şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.