Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Bilgi Merkezi
Print Al

Sosyal medyaya 16 Nisan önlemi

12 Nisan 2017 Çarşamba::

Referandum öncesinde sosyal medyada sahte hesapların artması üzerine harekete geçen BTK, hepsini gözetim altına aldı. Manipüle edilmiş haber ve fotoğraflarla sandığı etkilemek isteyene göz açtırılmayacak

Yazı Boyutu : A A A A

Türkiye'nin geleceğinin oylanacağı pazar günkü referandumda özellikle terör örgütleri ile irtibatlı sosyal medya hesapları üzerinden seçime gölge düşürülmeye çalışılacağı ihbarları emniyet ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nu (BTK) harekete geçirdi. Emniyet Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve BTK yaptıkları çalışmalarda son dönemlerde Facebook, Twitter ve YouTube gibi sosyal medya kanalları üzerinde sahte hesaplarda artış tespit ederken, bu hesapların tamamı gözetim altına alındı. Daha önce Türkiye'nin terör olayları ve seçim gecelerinde karşı karşıya kaldığı sosyal medya manipülasyonlarına bu kez göz açtırılmayacak. İçişleri Bakanlığı'nın koordinasyonunda özellikle Facebook, Twitter, YouTube üzerinden manipüle edilmiş fotoğraf ve haber içeriği paylaşanlar, seçim sonucuna şaibe düşürmeye çalışanlar, vatandaşı sandık sonucuna karşı kışkırtanlar ve toplumun belli bir kesimine karşı kin ve nefret içerikli paylaşımlarda bulunanlar tespit edilerek haklarında işlem başlatılacak. Vatandaşların arasına nifak sokmayı amaçlayan türde paylaşımlar suç unsuru sayılarak buna göre işlem yapılacak.

YÖNETİCİLERLE TEMAS
Referandum öncesi sosyal medyada dezenformasyon amaçlı yalan haberlerin artması üzerine BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan, Barselona'da düzenlenen Dünya Mobil Kongresi'nde Facebook, Google, YouTube ve Twitter'ın yöneticileri ile bir araya gelerek uyarılarda bulunmuştu. Yöneticilerle yeniden temasa geçen BTK'nın yalan haberlerin engellenmesinde Türkiye ile işbirliği yapılmasını istediği öğrenildi. Böylece sahte hesapların kim tarafından kullanıldığı Internet Protokol (IP) numaralarından hızlı bir şekilde tespit edilerek, manipülasyonların önüne geçilebilecek.

KRİZ MERKEZİ KURULACAK
BTK'da da iletişimin devamlılığı için kriz merkezi kurulacak. Çalışanlar cuma gününden itibaren 7/24 esasına göre görevlendirildi. Referandum günü ise kurumdaki tüm teknik personel işbaşında olacak.

İNTERNET KAFELERE 'SUÇ' AYARI
BTK, internet kafelerle ilgili de bir düzenleme yaparak aile ve çocukların korunması, konusu suç oluşturan içeriklere erişimi önleyici tedbirleri almak amacıyla içerik filtreleme sistemi getirdi.
Erişim sağlayıcılardan sabit IP almak, kullanmak ve değişiklikleri on beş gün içinde mülki idare amirliklerine bildirmek zorunda olacak. Kafeler erişim kayıtlarını elektronik ortamda kendi sistemlerine kaydedecek ve iki yıl süreyle saklayacak.

Kaynak: Sabah

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.