Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | İnsan Kaynakları
Print Al

Çanakkale Köprüsü 4 bin kişiye iş sağlayacak

8 Nisan 2017 Cumartesi::

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, tamamlandığında "dünyanın en uzun aralıklı köprüsü" olacak 1915 Çanakkale Köprüsü'nün yaklaşık 4 bin kişiye iş imkânı sağlayacağını söyledi.

Yazı Boyutu : A A A A

10,5 milyar liralık yatırımla hayata geçirilecek 1915 Çanakkale Köprüsü; doğrudan 4 bin kişiye iş kapısı olacak, dolaylı olarak 15 bin kişinin hayatına dokunacak

Türkiye’nin hayata geçireceği en büyük projelerden biri olan ve geçtiğimiz ay temeli atılan 1915 Çanakkale Köprüsü, sadece ulaşımda değil birçok alanda olumlu gelişmeleri beraberinde getirecek. Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, tamamlandığında “dünyanın en uzun aralıklı köprüsü” olacak 1915 Çanakkale Köprüsü’nün, yaklaşık 4 bin kişiye iş imkânı sağlayacağını söyledi. Özdemir “2.023 metre açıklığında inşa edilecek. İnşallah cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümüne yetişecek bu köprü, 10,5 milyar liralık önemli bir yatırım. Köprü inşaatında çok sayıda kişi çalışacak. Bu yönüyle istihdama yardım edecek, bölgeye de canlılık verecek. Türkiye ekonomisi büyüdükçe, buradan geçen araç sayısı da hızla artacak” ifadelerini kullandı. Köprünün, batıdaki turizm yatırımlarına da olumlu katkı sağlayacağını belirten Özdemir “Biz daha çok Antalya’yı, güney sahillerimizi turizmde kullanabiliyoruz. Batı sahillerimizi, Çanakkale civarını çok fazla kullanamıyorduk. Bu köprü vasıtasıyla buralarda daha çok turizm yatırımı yapılacak ve daha çok insan gelebilecek” değerlendirmesinde bulundu.
Özdemir, şunları kaydetti: Marmara Denizi’nde 3 köprü ile, 2 de denizin altından, 5 defa Asya’yı Avrupa’ya birleştirdik, bu 6’ncısı olacak. Çanakkale Köprüsü, artık Marmara Denizi’nin etrafında bir ringi tamamlayacak. Avrupa’dan gelen turist veya herhangi bir ithal malzeme, İstanbul’a uğramadan, doğrudan otoyollarla ve Çanakkale Köprüsü’yle, Anadolu’ya kolaylıkla ulaşacak. Bunun yanında, batı Anadolu Türkiye’nin önemli bir ihracat merkezi. Hem sebze hem sanayi üretimleri yönünden... Bunların da Avrupa’ya ihracatı söz konusu. İşte bu köprü vasıtasıyla, Avrupa daha yakın olacak.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.