Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Bilgi Merkezi
Print Al

2B arazi ödemelerine ek süre geliyor

6 Mart 2017 Pazartesi::

Maliye Bakanı Ağbal, 2B arazi ödemelerinin eylül ayına kadar erteleneceğini bildirdi.

Yazı Boyutu : A A A A

Maliye Bakanı Naci Ağbal, 2B arazisi olup da satın alma başvurusunu yapan ancak ödemesini yapamayan veya taksitini ödeyemeyen vatandaşlara 6 ay daha imkan sağladıklarını belirterek, "Yani eylüle kadar ödemeleri ertelemiş oluyoruz. Yine 2B arazisi olup da bu araziyi almak için başvurmamış vatandaşlarımız için de aynı uzatmayı yapıyoruz." dedi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası üyeleriyle bir araya gelen Bakan Ağbal, Sakarya nın şehir olarak ülke ekonomisine önemli katkıları bulunan bir il olduğunu söyledi.

Ağbal, kentte bulunan 8 organize sanayi bölgesinin 4'ünün aktif olarak çalıştığını ifade ederek, "Diğerleri için de çalışmalar devam ediyor. Gelişen, büyüyen Türkiye'de Sakarya önümüzdeki yıllarda bu büyümeden daha fazla pay alacak. Çünkü çok güçlü bir üniversitesi var. Çok güçlü bir sanayi birikimi var. Çok güçlü bir müteşebbis birikimi var. Çok ciddi bir lokasyon üzerinde bulunuyor ve bu sahip olduğu insan kaynağıyla büyüyen ve kalkınan Türkiye'nin önemli bir aktörü olacak." diye konuştu.

Sakarya'ya bir üniversitenin artık yetmediğini vurgulayan Ağbal, şöyle devam etti:

"İnşallah Sakarya'da ikinci bir üniversiteyi kurmak üzere Valimiz, milletvekilimiz kentin ileri gelenleri gayret içerisindeler. Biz de bakanlık olarak buna destek veriyoruz. İnşallah Sakarya'da Uygulamalı Bilimler Üniversitesini kuruyoruz. Hayırlı, uğurlu olsun. Özellikle sanayileşen, büyüyen, gelişen Sakarya ekonomisine gerçekten bu üniversite büyük değer katacak. Uygulamalı bilimlerin üniversite olarak konumlandırılması gerçekten son derece önemli çünkü sanayide ihtiyacımız olan ara elemanı, nitelikli elemanı özellikle teknik alandaki yetişmiş insan gücünü inşallah bu üniversite Sakarya'ya kazandıracak."

Bakan Ağbal, Sakarya Üniversitesi'nin başlı başına bir ekol olduğunu dile getirerek, yeni kurulacak üniversitenin de Sakarya ve Türkiye ekonomisine büyük değer katacağını dile getirdi.

2B arazi başvurularına ek süre

Ağbal, iki gün sonra sona erecek 2B arazi işlemlerine başvuru süresinin alınan kararla uzatıldığını söyledi.

Sakarya'da da çok sayıda 2B arazisi bulunduğunu aktaran Ağbal, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımızdan bir kısmı zamanında müracaat etmiş ama ödemelerini yapmakta sıkıntı çekmiş, taksitlerini ödememiş, 2B arazisini alma hakkını kaybetmiş. Bununla ilgili normalde 7 Mart'a kadar getirmiş olduğumuz bir imkan vardı. O imkan bitiyor. 7 Mart geldiğinde ödemelerini aksatanlar bu sistemden çıkarılacaklardı. Fakat hükümet olarak bu konuda bir karar aldık. İnşallah Sakarya başta olmak üzere bütün vilayetlerimizde 2B arazisi olup da satın alma başvurusunu yapan ancak ödemesini yapamayan veya taksitini ödeyemeyen vatandaşlarımıza 6 ay daha imkan sağlıyoruz. Yani eylüle kadar ödemeleri ertelemiş oluyoruz. Yine 2B arazisi olup da bu araziyi almak için başvurmamış vatandaşlarımız için de aynı uzatmayı yapıyoruz. Dolayısıyla 2B arazisi olan vatandaşlarımıza böylelikle 6 ay süreli yeni bir imkan da getirmiş oluyoruz. Hayırlı, uğurlu olsun."

Bakan Ağbal, gelişen, büyüyen Türkiye'de Sakarya'nın önümüzdeki yıllarda bu büyümeden daha fazla pay alacağını da sözlerine ekledi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.