Bugün: 18 Nisan 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Bilgi Merkezi
Print Al

Operatörlere 10 alan da teşvik

2 Mart 2017 Perşembe::

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Aka, uluslararası operatörlere yatırımlarını artırmak için 10 alanda teşvik verileceğini açıkladı

Yazı Boyutu : A A A A

Dünya Mobil Kongresi'nde uluslararası operatörlere Türkiye'deki yatırım fırsatları anlatılarak yatırım için 10 teşvik sıralandı. Google, Facebook, Huawei, General Mobile, Samsung, Ericsson gibi dünya çapında faaliyet gösteren firmaların yöneticileri ile bir araya gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Suat Hayri Aka, Türkiye'nin yatırımcılar için çok cazip imkânlar sunduğunu anlattı. Türkiye'de telekomünikasyon pazarının 83 milyar liralık büyüklüğe ulaştığını söyleyen Aka, "Cazibe Merkezleri teşvik programında yer alan teşvikleri daha da genişleterek, ülke geneline yönelik Veri Merkezleri Teşvik Programı haline getirmeyi düşünüyoruz" dedi.

SEKTÖRÜ 3 KAT BÜYÜTECEK
Yöneticilere veri merkezleri konusunda çıkarılan teşvik paketi hakkında bilgi veren Aka, sektörü 3 kat büyütmeyi hedefleyen proje hakkında bilgiler paylaştı. Veri merkezi projeleri ile 2023 vizyonu doğrultusunda sektörün GSYİH içindeki payının yüzde 2.9'dan 8'e çıkarılması hedefine ulaşmak için adımlar atıldığını söyleyen Aka, "Cazibe merkezleri teşvik programı kapsamında 23 ilimiz için özel bir hesap oluşturduk. Yatırımcılarımız, bu 23 il içinde en az 5 bin metrekare beyaz alanlı veri merkezi kurarlarsa, aylık elektrik giderlerinin KDV hariç yüzde 30'u 10 yıl süreyle, yine fiber iletişim altyapısının ilk kurulum maliyeti de bu hesaptan karşılanacak" dedi.

VERGİ MUAFİYETİ DE GETİRİLECEK
Arsa kullanım hakkı, elektrik, kredi, SGK, fiber altyapı kurulum desteği ile vergi indirimi, Ar-Ge teşviki, teknoloji girişim sermayesi desteğinin verileceğini söyleyen Aka, "Yurtdışından ithal edilen makine ve teçhizat için gümrük vergisi muafiyeti de vereceğiz" dedi. Aka, "Veri Merkezleri Teşvik Programı konusundaki çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.