Bugün: 22 Ocak 2025 Çarşamba
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | İnsan Kaynakları
Print Al

Büyükanne maaşı şartları neledir? 48 saatte 30 bin başvuru yapıldı

14 Şubat 2017 Salı::

Büyükanne maaşı için başvuruları devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ortaklığında geliştirilen büyükanne maaşı başvuru şartları belirlendi. İlk olarak pilot 10 ilde gerçekleştirilecek sisteme toplam 6 bin 500 aile dahil olabilecek.

Yazı Boyutu : A A A A

Ailelere bu kapsamda toplam 425 TL destek verilecek. Peki, büyükanne maaşı başvuru şartları nelerdir? İşte, çalışan annelerin merak ettiği başvuruya dair detaylı bilgiler.
Büyükanne maaşı başvuru süreci konusunda açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, torunlarının bakımını üstelenen büyükannelere verilecek maaşa, iki gün içerisinde toplam 30 bin başvuru gerçekleşti. Pilot illerde uygulanacak projenin ilk etabında, toplam 6 bin 500 büyükanne maaşı başvurusu kabul edilecek. Peki büyükanne maaşı başvurusu nasıl gerçekleştirilecek? İşte, merak edilen detaylar

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, torunlarının bakımını üstlenen 6 bin 500 anneanne ve babaanneye maaş (büyükanne maaşı) için rekor başvuru geldiğini söyledi.

Bir televizyon kanalında dün soruları yanıtlayan Müezzinoğlu, torunlarının bakımını üstlenen anneanne ve babaannelere aylık 425 lira yapılmasını sağlayacak Büyükanne Projesi'ne ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kadın istihdamda daha güçlü olmasına, çocuklarını ise güvenli bir kucağa bırakmasına yönelik projenin büyük ilgi gördüğünü vurgulayan Müezzinoğlu, "Son 48 saatte 30 bin başvuru gerçekleşti" dedi. Müezzinoğlu, 53 lira ödeyenlerin Genel sağlık Sigortası'ndan, gelir testine tabi olmadan yararlanacağını da söyledi.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

*Türk vatandaşı olmak,

*Belirlenen illerde ikamet ediyor olmak,

*Çocuk ve annenin aynı evde, büyükannenin ise aynı il sınırları içinde ikamet ediyor olması,

*Başvuru tarihi itibarıyla bakımı üstlenilecek çocuğun 3 yaşını doldurmamış olması,

*Annenin en az 18 yaşında olması,


*Annenin özel sektörde, iş sözleşmesine tabi ve sigortalı olarak bir işte fiilen çalışıyor olması ve destek süresi boyunca işten ayrılmaması(sigortalı adına Sosyal Güvenlik Kurumu’na en az 360 tam gün prim ödenmiş olmalıdır.),

*Annenin 4857 sayılı İş Kanununda düzenlenen analık hali izin süresini (doğum sonrası 8 hafta) geçirmiş olması ve başvuru tarihinde fiilen çalışıyor olması,

*Anne ve babanın ücret gelirinin belirlenecek üst sınırı aşmaması,

*Annenin işvereni ile üçüncü dereceye kadar (üçüncü derece dâhil) kan ve kayın hısımlık ilişkisinin bulunmaması,

*Karşılıksız desteğin verildiği süre boyunca çocuk bakımı amacıyla ayrıca bir bakıcı istihdam edilmiyor olması,

*Büyükannenin çocuk bakımını engelleyecek fiziksel veya ruhsal rahatsızlığının bulunmaması.

*Projeye katılımınızın Bakanlıkça uygun görülmesi halinde; yukarıda sayılan tüm şartları taşıdığınıza ilişkin yazılı taahhüt/resmi belge vermeniz istenecektir.

*Proje kapsamında yalnızca aşağıdaki illerde ikamet edenler başvuru yapabilecektir:

*Sakarya, Konya, Tekirdağ, İstanbul, Bursa, İzmir, Antalya, Ankara, Kayseri, Gaziantep


NOT: Büyükanne Projesi kapsamında, annenin fiilen çalışyor olması kaydıyla, 3 yaşını doldurmayan torununa bakan büyükannelere 12 ay süreyle 425 TL karşılıksız maddi destek verilecektir.

Proje kapsamında başvurular 9 Şubat - 28 Şubat (dahil) 2017 tarihleri arasında alınacaktır. Bu tarihten sonra yapılan başvurular değerlendirilmeyecektir.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.