Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Bilgi Merkezi
Print Al

EMITT 2017'de Türk turist savaşı

27 Ocak 2017 Cuma::

Dünyanın dört bir yanından gelen turizmcileri ağırlayan EMITT 2017 Turizm Fuarı, 70 ülkeden yüzlerce turizmciyi buluşturdu. Fuarda yerli turistler için adeta savaş veriliyor. Balkan ve Uzak Doğu ülkeleri Türk vatandaşlara ucuz tatil fırsatı sunuyor..

Yazı Boyutu : A A A A

Emre ESER / Dünya Online - Dünyanın beşinci ve bölgemizin en büyük turizm fuarı olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT 2017, perşembe günü başladı.

Bu yıl 21’incisi düzenlenen fuara, otel işletmeleri, turizm işletmeleri, tur operatörleri, seyahat acentaları, turizm tedarikçileri, resmi kurumlar, diplomatik temsilcilikler, etkinlik organizatörleri, akademik kurumlar ve diğer turizm faaliyetleri katıldı.

İlk gün daha çok ticari anlaşmaların yapıldığı fuarda ikinci gün öğleden sonra bireysel ziyaretçiler gelmeye başladı. Fuara bu sene 140 bin katılımcının gelmesi bekleniyor.

Fuara tur firmaları ve otellerin yanında il ve ilçeler de kendi tanıtımlarını yapmak için katılım gösterdi. Her bölgeden gelen katılımcılar geleneksel motifleri ziyaretçilere anlatarak vitrinde kendilerine yer buldu.

Firmalar, fuara katılımın ve yapılan iş görüşmelerin geçen seneye göre 2 kat fazla olduğunu söylerken bunda turizmde yaşanan krizin etkisinin olduğunu ve turizmcilerin daha fazla kampanya ile yaşanan düşüşün önüne geçmek istedikleri bildirildi.

Fuara Türkiye dışında katılım gösteren ülkelere bakıldığında ise göze sadece Afrika, Balkan ülkeleri ve Uzak Doğu ülkeleri çarptı. Bu üç pazar ülkeleri de Türk turistlere sundukları cazip fırsatlarla ilgi odağı oldu.

Özellikle Malezya, Tayland, Hindistan gibi pazarların sloganı "Otellerden çıkın ve gerçek dünyayı keşfedin" olurken Balkanlar Türkye'ye alternatif ve ucuz pazar olarak göze çarptı. Küba ve Güney Afrika ise Türkiye pazarı için nabız yoklamaya başladı.

Fuarda gün boyu çeşitli etkinlikler ve tanıtımlar yapıldı.

İnsan boyundaki çoban köpekleri ziyaretçilerin ilgi odağıydı.

El yapımı ürünler ve hediyelik eşyalar her zamanki gibi eli boş dönmek istemeyenlerin adresi oldu.

Bazı firmalar müşterilerine yaşatacakları tatili anlatabilmek için gerçek görüntü algısı oluşturan sanal gözlüklerle tanıtım yaptı.

Fuarda en fazla ilgiyi yerli tur operatörleri ve erken rezervasyon firmaları gördü.

Hafta sonu halka açılacak fuarda ciddi oranda yoğunluk beklenirken fuara özel indirimlerden yararlanmak isteyenler için en uygun bölgelerin Antalya ve Kapadokya bölgeleri olacağı konuşuldu.

Fuarda yerini alan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ise Diyarbakır'ın artık doğal ve kültürel zenginlikleri ile anılması için daha fazla yatırım yapılacağını söyledi. Belediye fuara 'Diyarbakır Suları'nın devasa maketi ile katıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ise şehrin bilinen kültürel varlıklarından oluşan küçük bir Bursa inşa ederek misafirlerini burada ağırladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi de açtığı stand ile çeşitli birimlerini tanıttı.

Maskotlar fotoğraf çekinmek isteyenlerin ilgi odağıydı.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.