Bugün: 24 Nisan 2024 Çarşamba
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Bilgi Merkezi
Print Al

Saldırıyı lanetleyen iş dünyasından birlik çağrısı

11 Aralık 2016 Pazar::

İş dünyası temsilcileri dün gerçekleştirilen saldırıyı lanetledi. Çok sayıda dernek, oda ve borsa başkanı birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

Yazı Boyutu : A A A A

İstanbul Beşiktaş'ta meydana gelen ve 38 kişinin hayatını kaybettiği kanlı saldırı sonrası iş dünyası temsilcileri peş peşe mesaj yayınlayarak terörü lanetledi. Açıklamalarda birlik ve beraberlik mesajları dikkat çekerken, terörün hedefine ulaşamaması için daha çok çalışılması vurgusu yapıldı.

TÜSİAD: Terör asla hedefine ulaşamayacak

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) saldırıyı resmi internet sitesinden yayınladığı bir bildiriyle lanetledi.

TÜSİAD tarafından şu açıklama yapıldı: "Dün gece İstanbul'da gerçekleşen terör saldırısı ülkemizi derin bir üzüntüye boğmuştur. Bu insanlık suçu saldırıyı şiddetle kınıyor, saldırıda şehit olan vatandaşlarımızın ailelerine ve tüm Türkiye'ye başsağlığı diliyoruz. Saldırıda yaralananların acil şifaya kavuşmasını umuyoruz. Ülkemizin demokrasi, hukuk, barış ve özgürlük ortamını hedef alan bu hain saldırılara karşı milli birlik içinde durduğumuz sürece terör asla hedefine ulaşamayacaktır."

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu:
Kararlılığımız değişmeyecek

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, İstanbul'daki terör saldırısına ilişkin, "Terör, bizden canlar alabilir ama asla birlik ve beraberliğimizi, birlikte aydınlık yarınlara yürüme kararlılığımızı değiştiremeyecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Hisarcıklıoğlu, yayımladığı mesajda, terörün, alçak yüzünü bir kez daha gösterdiğini, millete ve bütün insanlığa büyük bir acı yaşattığını ifade etti.

Hiçbir inancın, masum canlara kıymaya izin vermediğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, hiçbir maddi, manevi, siyasi amacın, öldürmek üzerine tasarlanamayacağına değindi. Bunu yapan hiçbir düşüncenin, insanın abat olmadığına işaret eden Hisarcıklıoğlu, bu cinayetlerden ikbal umanların tarih önünde lanetlendiğini belirtti.

Türk iş dünyası adına şehitlere Allah’tan rahmet, yaralılara şifa dileyen Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:

"Bir insanı öldüren, bütün insanlığı öldürmüş gibidir diyen bir inancın mensupları olarak, bugün bu saldırıya maruz kalan polislerimiz ve sivil vatandaşlarımız için, onların yakınları için ve milletimizin bekası için hep beraber dua edeceğiz.

Vicdan sahibi yüreklerin laneti de bu zalimlikten medet umanların üzerinde olacaktır. Devletimizin bu acılara sebep olanlardan hesap soracağına inancımız ise tamdır.

Terör, bizden canlar alabilir ama asla birlik ve beraberliğimizi, birlikte aydınlık yarınlara yürüme kararlılığımızı değiştiremeyecektir.

Türkiye, bu topraklarda kader birliği yapmış, ortak geçmişe sahip, ortak bir geleceğe umutla bakan, kardeşliğe inanmış insanların gururla taşıdığı kimliktir, vatandır. İlelebet de böyle kalacaktır. İsteseler de istemeseler de bu gerçek, terörü araç edinen katillerin yüzüne tarihin en sert şamarı olacak çarpacaktır."

TİM Başkanı Büyükekşi:
Türk milletini hedefinden saptıramayacak

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, "İstikbalinden ödün vermeyeceğine and içen yüce Türk milletini asla hedeflerinden saptıramayacaktır." dedi.

Büyükekşi, yaptığı yazılı açıklamasında, yine kirli ellerin Türkiye'nin huzuruna, masum vatandaşların canına kastettiklerini belirterek, "Millet olarak, 30 polisimizin ve 8 sivil yurttaşımızın şehit olduğu, 155 vatandaşımızın yaralandığı menfur saldırının matemi içindeyiz. Hangi gruba mensup olursa olsun, vatanımızın istikbaline kasteden terörist odaklar ocaklara ateş düşürse de, bu topraklarda en son ocak sönmeden istikbalinden ödün vermeyeceğine and içen yüce Türk milletini asla hedeflerinden saptıramayacaktır. Bizler de, bu büyük milletin evlatları olarak ülkemizin hedefleri doğrultusunda daha büyük bir azimle gayretlerimize devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Büyükekşi, "Gerçekleştirilen terörist eylemler hiçbir zaman azmimizi, birlik ve beraberliğimizi perçinlemekten, milletimizin ideallerine giden yolda mukavemetini arttırmaktan öteye gidemeyecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, şahsım ve ihracat ailesi adına saldırılarda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum." ifadesini kullandı.

MÜSİAD Genel Başkanı Olpak:
Polisimizin her zaman yanındayız

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, dün gece Beşiktaş’ta yaşanan terör saldırılarıyla ilgili bir mesaj yayımladı. Olpak mesajında şunları kaydetti;

“Dün gece İstanbul'da yapılan hain ve alçak terör saldırısıyla yine canımız yandı. Türkiye'yi ve hepimizi hedef alan bu menfur saldırıyı lanetliyoruz.

Çok sayıda polis kardeşimiz ve sivil vatandaşımız hayatını kaybetti. Birçok polis kardeşimiz de yaralanarak gazi unvanını aldı. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

Millet olarak; iş adamıyla, sanatçısıyla, sporcusuyla, esnafıyla, siyasetçisiyle, işçisiyle, öğrencisiyle hep birlikte polisimizin destekçisiyiz. Bizim huzurumuz, güvenliğimiz ve geleceğimiz için canını feda etmekten kaçınmayan polisimizin her zaman yanındayız.

Bu mübarek kutlu doğum gününde tüm şehitlerimizi rahmetle yâd ederek Türkiye’ye #PolisiminYanındayım etiketiyle polisimize destek olma çağrısı yapıyoruz. Sokağımızda, mahallemizde, iş yerimizde, trafikte görev yapan onurlu polis teşkilatımızın yanındayız. Bu saldırılar ne Polis teşkilatımızı ne de milletimizi sindiremeyecektir.

TİSK: Hiçbir saldırıyla sarsılmayacak bağlara sahibiz

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulunun mesajında, "İstanbul’un merkezi noktalarına düzenlenen söz konusu saldırıların amacı vatandaşlarımız arasında huzursuzluk oluşturmak ve ülkemizin birliğine zarar vermektir. Ancak saldırıların sorumluları bilmelidir ki, Türkiye Cumhuriyeti hiçbir terör saldırısı ile sarsılmayacak güce ve bağlara sahiptir. TİSK camiası olarak saldırılarda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz." ifadelerine yer verildi.

ATO Başkanı Baran:
Tüm Türkiye polisin yanındadır

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran da terör saldırısını kınadı.

Baran, mesajında, "Bu saldırı tüm Türkiye'yi hedef almıştır. Tüm Türkiye her kesimden insanıyla polisinin yanındadır. Gün bizim güvenliğimiz için hainlere göğsünü siper eden, huzurumuz, güvenliğimiz ve geleceğimiz için canını feda etmekten kaçınmayan polisimizin yanında olduğumuzu dosta düşmana, tüm dünyaya gösterme günüdür." ifadelerini kullandı.

İTO Başkanı Çağlar:
Daha da sarılarak karşılık verilecek

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, "Ülkemizin prangalarını her söküp attığı anda devreye giren alçak sürülerine cevabı bu millet kardeşliğine daha da sarılarak verecektir." dedi.

Çağlar, yazılı açıklamasında, "Beşiktaş'ta yüreklerimize kor düştü. İnsanlıktan nasibini almamış terör odaklarına lanet olsun. Birlik, beraberlik ve huzurumuza göz dikenlerin sonları elbet yakındır. Terör odaklarını destekleyenler, tek yürek olmuş milletimizi asla korkutamayacak, sindiremeyecektir. Döktükleri kanda boğulacaklardır. Aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyorum. Milletimizin başı sağ olsun." ifadelerini kullandı.

ASO Başkanı Özdebir:
Birliğimizi korumak zorundayız

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin birçok cepheden saldırı altında olduğunu belirtti.

Özdebir, "Bu saldırıları püskürtmek için milletçe birliğimizi korumak, görüş ayrılıklarımızı bir kenara bırakarak ülkemize sahip çıkmak zorundayız. Çünkü tehlike büyüktür. Bu birlik tablosu, teröristlere karşı mücadelede en temel güvencedir ve ne pahasına olursa olsun korunmalıdır. Bu alçak saldırıyı yapanların kökünü kazımaya bu millet muktedirdir." ifadelerini kullandı.

YASED: Milletimizin başı sağ olsun

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) tarafından yayımlanan açıklama şöyle:

"10 Aralık gecesi Beşiktaş’ta gerçekleşen terör saldırılarını şiddetle kınıyoruz

Teröre karşı her zaman birlik, beraberlik ve sağduyu içinde ortak hareket etmek büyük önem taşımaktadır. Ülkemizin huzur ve istikrarını hedef alan terörün sona ermesini ümit ediyoruz. Türkiye’nin birlik ve beraberlikle, terörün üstesinden gelecek güce ve kararlılığa sahip olduğuna inanıyoruz.

Saldırılarda şehit olan Emniyet mensuplarımıza ve sivil vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ve tüm milletimize başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz."

İSTİB Başkanı Kopuz:
Saldırının hedefi yeni anayasa

İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Başkanı Ali Kopuz da "Bu saldırının hedefi yeni anayasadır, başkanlık sistemidir, güçlü Türkiye'dir." dedi.

Saldırının AK Parti ve MHP'nin anayasa paketi üzerinde anlaştıkları gün yapıldığına dikkati çeken Kopuz, "Bu saldırının hedefi açıktır. Bu saldırının hedefi yeni anayasadır, başkanlık sistemidir, güçlü Türkiye'dir. Başkanlık sistemi üzerinde toplumsal mutabakat oluştu ve AK Parti ile MHP yeni anayasa üzerinde anlaştılar. Bu uzlaşı güçlü bir Türkiye istemeyen hainleri rahatsız etti. Türk milleti dış güçlerin maşalarına prim verecek bir millet değildir. Bu hain ve alçak saldırılar devletimizi ve milletimizi yıldıramayacaktır. Her zaman söylediğimiz gibi mücadeleyi alçaklık ve kötülük değil, yine iyilik kazanacaktır, güçlü Türkiye kazanacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

TZOB Genel Başkanı Bayraktar:
Kanlı hesaplar boşa çıkacak

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, "Hain saldırıları düzenleyenler şunu iyi bilmelidir ki milletimiz, bütün bu saldırılara rağmen birlik ve beraberliğini koruyarak, asla yılmayacak, kanlı hesapları boşa çıkaracaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Bayraktar, yaptığı açıklamada, terörün, kanlı yüzünü bu kez İstanbul’da gösterdiğini ifade etti.Görev başındaki çevik kuvvet ekiplerini doğrudan hedef alarak yapılan 2 saldırının bölgede adeta katliama neden olduğunu belirten Bayraktar, şunları kaydetti:

"Bu saldırılar, bizi ve polisiyle, askeriyle, korucusuyla güvenlik kuvvetlerimizi yıldıramayacaktır. Güvenlik kuvvetlerimiz ülkemiz içindeki terörle, Fırat Kalkanı harekatında terör örgütleriyle kahramanca mücadele veriyor. Tüm millet olarak güvenlik kuvvetlerimizin arkasındayız. Milletimizi, güvenlik kuvvetlerimizi bu saldırılarla sindireceğini sananlar yanıldıklarını bugün olduğu gibi gelecekte de göreceklerdir.

Hain saldırıları düzenleyenler şunu iyi bilmelidir ki milletimiz, bütün bu saldırılara rağmen birlik ve beraberliğini koruyarak, asla yılmayacak, kanlı hesapları boşa çıkaracaktır. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın.

Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."

EİB Başkanı Ünlütürk:
Üretmeye, ihracat yapmaya devam edeceğiz

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, saldırı sonrası şu açıklamayı yaptı: "Dün akşam saatlerinde İstanbul Beşiktaş'ta Beşiktaş ile Bursaspor arasındaki Süper Lig maçı bittikten sonra art arda yaşanan terör saldırılarını lanetliyoruz. İki patlamada şehit olan 27’si polis, 29 vatandaşımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum. Yaralanan vatandaşlarımıza ise acil şifalar diliyorum.

Son dönemde artan terör saldırılarını gerçekleştirenler bilmelidirler ki, Türkiye 78 milyonuyla birliktedir, bütündür. Tek vatan, tek bayrak, tek devlet ve tek millet vazgeçilmezimizdir. Bu terör saldırıları Türkiye’yi bölme amacına ulaşamayacaktır.

Türkiye’nin terörden temizlenmesi için bütün ihracatçılar her zaman üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Bundan sonra da Türkiye’nin refahı ve gelişmesi için tüm kararlılığımızla ve azmimizle çalışmaya, üretmeye, ihracat yapmaya devam edeceğiz. Bir kez daha şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.”

GSO Meclis Başkanı Topçuoğlu:
Ülkemiz zor bir süreçten geçiyor

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu, yayımladığı mesajda, İstanbul'da oynanan Beşiktaş-Bursaspor karşılaşmasının ardından Vodafone Arena'nın çevresinde meydana gelen hain bombalı saldırılarda polis ve vatandaşların şehit olduğu, çok sayıda yaralının bulunduğunu büyük üzüntüyle öğrendiklerini belirterek, Türkiye'nin birlik ve beraberliğini istemeyen hain güçlerin bir kez daha devre girdiğini kaydetti.

Masum insanları hedef alan alçak saldırıyı lanetleyen Topçuoğlu, "Geçmişte en barbar toplulukların dahi mübarek zaman dilimlerinde savaşmayı yasakladığını biliyoruz. Bu hainlerin kutsalı yok, amaçları ülkede kaos ve kargaşa oluşturmaktır. Ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. Milletimiz bu zor günleri de birlik ve beraberlikle atlatacaktır. Bu cennet vatana kast eden terör eylemlerini ve arkasındaki şer güçleri lanetliyorum." ifadelerini kullandı.

Terörden ve kaostan medet umanların hiçbir zaman hedefine ulaşamayacağını ifade eden Topçuoğlu, İstanbul’da şehit olanlara Allah'tan rahmet, yaralılara da şifa diledi.

GAİB Başkanı Çıkmaz:
Tek amaç birliği zedelemek

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı Abdülkadir Çıkmaz da saldırının tek amacının ülkenin birlik ve beraberliğini zedelemek olduğunu belirterek, ancak hainlerin hiçbir zaman bu emellerine ulaşamayacaklarını belirtti.

Menfur saldırının Türkiye'nin huzur ve kardeşliğine yapıldığına dikkati çeken Çıkmaz, "Terörden, kandan ve kargaşadan beslenen hain güruha birlik ve beraberlikle cevap verelim. Onları sevindirmemek için eskisinden daha çok kenetlenelim. Bu hain eylemler artık dünyanın önemli bir sorunu haline gelmiştir. Dünya devletlerinin de ortak hareket ederek bu hainlere gereken cevabı vermesi gerekmektedir. Menfur saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum." ifadelerine yer verdi.

NTO Yönetim Kurulu Başkanı Özyurt:
Daha çok kenetleneceğiz

Nizip Ticaret Odası (NTO) Yönetim Kurulu Başkanı Özyurt ise terörden medet uman, ülkede kaos oluşturmak isteyenlerin bu amaçlarına ulaşamayacağını belirtti.

Ülke olarak zor günlerden geçildiğini aktaran Özyurt, "Bu zor günler bize daha çok kenetlenmeyi öğretti. Terörden, kandan ve kargaşadan medet uman hainler emellerine ulaşamayacaklarını çok iyi biliyor. Yine de kinlerini kusmaya, çirkin yüzlerini göstermeye devam ediyorlar. Biz de millet olarak daha çok kenetleneceğiz, daha çok birlik ve beraberliğe önem vereceğiz, daha çok sağduyulu olacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Devletin ülkeden terörü temizlemek için büyük çaba sarf ettiğine değinen Özyurt, halkın da sağduyulu olup devletine destek vermesi gerektiğini dile getirdi. Özyurt, karanlık odakların kargaşa ve kaosu çok sevdiğini bu nedenle teröre tepki verenlerin bu yapıların eline malzeme vermemesi gerektiğini kaydetti.

GTO Meclis Başkanı Konukoğlu: ,
Birliği bozmaya yönelik

Gaziantep Ticaret Odası Meclis Başkanı ve Geçici Yönetim Kurulu Başkanı Konukoğlu, yayımladığı mesajda, İstanbul’da gerçekleştirilen hain terör saldırısında şehit olanlara Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi.

Terörün hiçbir açıklaması olamayacağını vurgulayan Konukoğlu, "Mübarek Mevlit Kandili arifesinde gerçekleştirilen bu alçakça saldırıyı yapanları ve arkasındaki karanlık güçleri nefretle kınıyorum. Saldırıların amacı ülkemizin birlik ve bütünlüğünü bozmaya yöneliktir. Şerden, kandan ve kaostan beslenen bu hainler asla emellerine ulaşamayacaklardır. Ülkemizin neresinde olursa olsun huzurumuzu bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. İstanbul’da polislerimizi ve sivilleri hedef alan hain saldırıyı nefretle kınıyor, milletimize baş sağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.

GTB Yönetim Kurulu Başkanı Tiryakioğlu:
Hiçbir zaman geçit verilmeyecek

Gaziantep Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Tiryakioğlu da İstanbul'da gerçekleştirilen terör saldırısını lanetleyerek, Türkiye üzerinde kirli emelleri bulunan terörist gurupların ve onların destekçisi şer odaklarının amaçlarına hiçbir zaman ulaşamayacağını kaydetti.

Şehadeti mertebelerin en büyüğü olarak gören, yüreği iman ve vatan sevgisiyle dolu bir milletin karşısında hiçbir gücün duramayacağını dile getiren Tiryakioğlu, yüce Türk milleti var olduğu sürece, bu cennet topraklarda teröre ve destekçilerine hiçbir zaman geçit verilmeyeceğini belirttiği mesajında "İstanbul'da gerçekleştirilen insanlık dışı kalleş saldırı ülke olarak yüreğimizi yaktı. Şehit olan kahraman polislerimize ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza ise acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Ülkemiz üzerinde kirli hesapları bulunan terör yandaşları şunu iyi bilsin ki, Türk milleti bu cennet vatanda barış ve kardeşlik içerisinde varlığını ilelebet sürdürecek, teröre ve onun destekçilerine asla geçit vermeyecektir." görüşlerine yer verdi.

GAHİB Başkanı Kaplan:
Terör şebekesi temizlenmeli

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) Başkanı Kaplan ise terörün hiçbir gerekçesi olamayacağını, insan öldürerek, kan dökerek hiçbir hedefe varılamayacağını vurguladı.

Mevlit Kandili öncesi gerçekleştirilen menfur saldırının faillerinin dinden ve imandan uzak olduğunun bir kez daha görüldüğünü ifade eden Kaplan, şunları kaydetti:

"Her zamankinden daha çok kenetlenmeye ve sağduyuya ihtiyacımız var. Bu hainlerin yegane amacı insanlarımıza korku salmak, birlikteliğimizi zayıflatmaktır. Ancak şu unutulmamalıdır ki bu ülkenin insanı terörden ve destekçilerinden hiçbir zaman korkmamış ve çekinmemiştir. Dünyanın en önemli şehirlerinden birinde gerçekleştirilen hain saldırı sonrası bütün ülkelerinin ortak karar alarak şer yapıların üzerine kararlılıkla gitmesi gerekmektedir. Terör sadece bizim ülkemizin sorunu değil, bugün İstanbul’da baş gösteren hainler yarın bir başka ülkede ortaya çıkabiliyor. Bu nedenle artık daha fazla geç kalınmadan terör şebekelerinin üzerine birlikte gidilmeli ve dünya bu hain yapılardan temizlenmelidir."

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Altunkaya da Türkiye'nin bölünmez bütünlüğüne, huzur ve barışına yönelik gerçekleştirilen bu saldırıları şiddet ve lanetle kınıyor, faillerinin en kısa zamanda yakalanarak adalet önüne çıkarılmasını temenni etti.

Türkiye'nin büyümesini, gelişmesini, dünyada daha fazla söz sahibi olmasını istemeyen bir takım güçlerin sürekli terör örgütleri aracılığıyla Türkiye'yi zayıf düşürmeye çalıştığını kaydeden Altunkaya açıklamasında, "Sürekli farklı kavramlarla insanlarımızı bölerek, ayrıştırarak hep şiddeti körüklüyorlar. Ancak, ülkemizin huzurunu kaçırmak isteyenler şunu çok iyi bilmelidir ki, asla başaramayacaklardır. Milletimiz, bu karanlık oyunlar karşısında sağduyusunu korumalı, asla oyuna gelmemelidir. Şehitlerimize Allah'tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Acımız büyük. Birlik ve beraberlik içerisinde ülkemize yönelen her türlü terör saldırılarının üzerinde geleceğiz. Terörün her türünü ve destekçilerini şiddetle lanetliyoruz" ifadelerine yer verdi.

TÜRMOB Başkanı Yükselen:
İnancımızı sarsamayacak

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Prof. Dr. Cemal Yükselen, terörün bir insanlık suçu olduğunu vurgulayarak, "Terörün birlikteliğimizi, geleceğimize olan inancımızı sarsmasına asla izin vermeyeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Terör saldırısını lanetleyen Yükselen, saldırıda hayatını kaybedenlere ve şehitlere Allah’tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve Türk milletine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi.

ATB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz:
Ülkemizi yolundan çevirmeyecek

Ankara Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Faik Yavuz da saldırıdaki kayıplar dolayısıyla derin üzüntü içinde olduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Bu terörist eylemlerin hedefine ulaşamayacağı gerçeği ortada dururken, hain saldırılardan medet umanları, bunlara yardım ve destek verenleri bir kez daha şiddetle lanetliyoruz. Şunu iyi biliyoruz ki bu gibi alçakça saldırılar ülkemizi yolundan asla ve asla çeviremeyecektir. ATB camiası olarak, menfur saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz."

TŞOF Başkanı Apaydın:
Kararlı mücadeleyi destekliyoruz

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın da saldırıya ilişkin, "Terör nereden ve nasıl gelirse gelsin insanlık suçudur. İnsanlık suçu işleyenler er veya geç cezasını çekecektir. Devletimiz ve milletimiz birlikte terörün üstesinden gelecek güçtedir. Hükümetimizin ve devletimizin teröre karşı milli duruşunu ve verilen kararlı mücadeleyi destekliyoruz. İnsanın ve insanlığın en büyük görevi insanı yaşatmaktır." ifadelerini kullandı.

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Kadooğlu:
Hız kesmeden çalışmayı sürdürüyoruz

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, bir kez daha terörün, toplumun huzur ve kardeşlik duygularını hedef aldığına işaret ederek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Artık toplum olarak tüm farklılıklarımızı ve ideolojilerimizi bırakıp, terörün oluşturmak istediği şiddet iklimine karşı 'ortak akılla, bir ortak duruş' sergilemeliyiz. Terör nereden gelirse gelsin, insanlık dışıdır ve güçlü bir şekilde lanetlenmelidir. İçinden geçtiğimiz zor ve çetin dönemlerde, iş dünyası olarak her zamankinden daha fazla ülkemize güveniyoruz ve büyük bir kararlılıkla, hız kesmeden çalışmaya devam ediyoruz. Toplumsal duyarlılığımızı en üst düzeyde tutarak, birlik ve beraberliğimizi geliştirip, kenetlenmiş bir şekilde ülkemize yönelen şiddet sarmalını atlatacağımıza inanıyoruz. Türkiye’nin başı sağ olsun."

İNTES Başkanı Koloğlu:
Hesaplar boşa çıkacak

Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Başkanı Celal Koloğlu, Türkiye'nin terör belasından bir an önce kurtulmasını istediklerini vurgulayarak, "Devletimizin ve milletimizin sarsılmaz iradesi iç ve dış güçlerin ülkemiz üzerindeki hesaplarını boşa çıkaracaktır. Bu derin acıları yaşayan milletimiz, devletimizin kararlılığıyla terör belasını da mutlaka bertaraf edecektir. Milletimizin başı sağ olsun" ifadelerini kullandı.

MMO Başkanı Çakar:
Ülkemizin kaderi olmamalı

Makne Mühendisleri Odası (MMO) Başkanı Ali Ekber Çakar da Türkiye'yi kaosa, korku ve savaş atmosferine sokmak isteyen terörü, kimden ve nereden gelirse gelsin lanetleyip, kınadı. Çakar, "Patlayan bombalar ve katliamlar ülkemizin kaderi olmamalıdır." görüşünü paylaştı.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.