Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Bilgi Merkezi
Print Al

Türkiye'nin İslam ülkeleri içinde yeri benzersiz

30 Kasım 2016 Çarşamba::

İslam Kalkınma Bankası Başkanı Hajjar, "Türkiye İslam ülkeleri içinde benzersiz bir yere sahip. İKB'nin kurucu üyesi olan Türkiye'ye desteğimiz artarak devam edecek." dedi.

Yazı Boyutu : A A A A

İslam Kalkınma Bankası (İKB) Başkanı Bandar Hajjar, Türkiye'yle ilişkiler, bankanın misyonu ve ülke ekonomisine ilişkin, AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

İKB'nin Türkiye ile İslami finans, eğitim, ulaşım, enerji ve sağlık gibi birçok sektörde ortak çalışmalar yaptığını bildiren Hajjar, Türkiye ve diğer üye ülkeler arasındaki ticari, teknik iş birliğinden doğan fırsatların değerlendirilmesine de destek verdiklerini ifade etti.

Bankanın kurucularından olan Türkiye'nin aktif bir üye olmaktan öte, stratejik ortak olduğuna işaret eden Hajjar, "Türkiye İslam ülkeleri içinde benzersiz bir yere sahip. İKB'nin kurucu üyesi ve her zaman çok önemli bir stratejik ortağı olan Türkiye'ye desteğimiz artarak devam edecek." dedi.

"Türkiye'nin enerji sektörüne 540 milyon dolar tutarında finansman sağladık"

Türkiye'de yüksek hızlı demiryolu taşımacılığı hizmetinin gelişmesini, ülkenin ulaşım sektöründe lojistik merkez olmasını ve demiryolu altyapısının modernizasyonunu yaklaşık 1 milyar dolar tutarındaki bir dizi adımla desteklediklerini anlatan Hajjar, banka tarafından Ankara-İstanbul arasında hizmet verecek 10 yeni yüksek hızlı tren seti için 312 milyon avroluk finansman sağlanmasını söz konusu desteklere örnek gösterdi.

Türkiye'nin 2023 vizyonunda yer alan elektrik ihtiyacının en az yüzde 30'unu yenilenebilir kaynaklardan temin etme hedefini hatırlatan Hajjar, Türkiye'nin enerji sektörüne 540 milyon dolar tutarında finansman sağladıklarını söyledi. Hajjar, "Özellikle sağlık, ulaşım ve enerji sektörlerindeki projeleri desteklemek için potansiyel sponsorlarla ve kamu kurumlarıyla sürekli iletişim halindeyiz." ifadelerini kullandı.

"Borsa İstanbul'da fırsatları keşfedeceğiz"

Borsa İstanbul ile İKB arasında imzalanan "Stratejik iş birliği mutabakat zaptı"nın üye ülkelerin altyapı gelişiminin finansmanında banka için bir kaynak mobilizasyonu desteği görevi görmesi bakımından çok önemli olduğunu anlatan Hajjar, şunları kaydetti:

"Bu iş birliği anlaşmasıyla İKB, Borsa İstanbul'da işlem gören 'stratejik hisseler' için satın alma fırsatlarını keşfedecek. 'İslam İşbirliği Teşkilatına Üye Ülkelerin Borsa Forumu' çatısı altında kurulacak 'altın borsası" için iş birliği yapacağız. Aynı zamanda yenilikçi faizsiz finansal ürünlerini - örneğin büyük altyapı projelerini finanse etmek için - bölgedeki yatırımcılara sunarak üye ülkeleri destekleyeceğiz. 'Sukuk' altyapısının geliştirilmesi için çalışmalar yapacağız. Bütün bunlar İKB'nin temel amacını yerine getirmesine yardımcı olacaktır."

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.