Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Yaşam
Print Al

Bugünü anlamak için dünü bilmek gerekir

13 Kasım 2016 Pazar::

İngilizler için, Hindistan’ın çok önemli olmasının iki sebebi vardı: Dünyayı sömürmelerine en büyük mâni olarak gördükleri İslamiyet’in yayılması ve Hindistan’ın tabii zenginlikleri.

Yazı Boyutu : A A A A

Batılı İslâm düşmanları yeri geldiğinde, kaba kuvvet ile yeri geldiğinde çeşitli oyunlarla elde ettikleri İslâm devletlerini, İslâm milletlerini asırlarca sömürdüler. Bu İslâm düşmanı sömürgeci devletlerin başını İngiltere çekiyordu.
İslâm düşmanlığı, zulüm, istibdât, hîle ve hıyânet üzerine kurulan İngiliz İmparatorluğu kendisine (üzerinde güneş batmayan devlet) unvanını vermişti.
İngilizler, 19. yüzyıldaki işgalleri sonunda, dünya topraklarının yaklaşık dörtte birine, dünya nüfûsunun da dörtte birinden fazlasına sahip oldu. Kanada, Güney Afrika, Avustralya, Somali, Hindistan, Pakistan, Endonezya, Çin’in bir kısmı, Kıbrıs, 1882’de Mısır, Sudan, Nijerya, Gana gibi devletler İngilizlerin hâkimiyeti altına girdi. İngilizler, bu ülkelerin yer üstü ve yer altı ne kadar servetleri varsa bunları alıp götürdüler. Ayrıca hem dinlerini, hem dillerini, hem de örf ve âdetlerini kaybettirdiler.
İngiliz sömürgelerinin en önemlisi, Hindistan idi. Hindistân’a [m. 1498]’de ilk ayak basan Avrupalılar, Portekizlilerdi. Portekizliler, Hindistan ticaretini ellerine geçirmişlerdi. Daha sonra Hollandalılar, Hindistan ticaretini Portekizlilerden almışlar, Hollandalılardan Fransızlar, Fransızlardan da İngilizler almışlar.
İngilizler için, Hindistan’ın, diğer sömürgelerine göre çok önemli olmasının iki sebebi vardı: Birincisi, dünyayı sömürmelerine en büyük mâni olarak gördükleri İslamiyet’in Hindistan’da yayılması ve burada Müslümanların hâkim olmasıdır. İkincisi, Hindistan’ın tabii zenginlikleridir.
İngilizler, Hindistan’ı elde tutabilmek için, Hindistan yolu üzerinde bulunan bütün İslâm ülkelerine saldırmış, fitne ve fesat tohumları ekerek, kardeşi kardeşe kırdırmış ve bu ülkelere hâkim olarak, bütün tabii zenginliklerini ve millî servetlerini hep kendi memleketine taşımıştır. Barış zamanında ise, İngiltere’nin muazzam sanayisini yaşatan, İngiliz ekonomisini ve mâliyesini güçlendiren Hindistan olmuştur.
İngilizlere dünya hâkimiyetini temin eden, Hindistan’ın [o gün] üç yüz milyondan fazla nüfusu [Bugün yaklaşık bir milyar iki yüz seksen dört milyondur] ve nihâyetsiz tabii servetleridir. Sadece Birinci Dünya Harbi'nde, İngiltere bu ülkeden, bir buçuk milyon asker ve bir milyar rupye nakdî para almıştır. İngilizler bu paraların çoğunu Osmanlı Devleti’ni parçalamak için kullanmıştır...

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.